Floricelele cu gust artificial de caşcaval provoacă Alzheimer

Un ingredient folosit la preparatul aromei artificiale de unt ce se foloseşte ca ingredient pentru floricelele de porumb amplifică efectele nocive ale unei proteine din creier ce are legătură directă cu boala Alzheimer.  

RomaniaTV.net
12 aug. 2012, 16:11
Floricelele cu gust artificial de caşcaval provoacă Alzheimer

Un studiu recent al specialiştilor în Cercetări Chimice în Toxicologie a demonstrat că diacetilul (DA), care este un ingredient folosit în producţia aromei artificiale de unt, margarină, bomboane, diferite produse alimentare preparate prin coacere şi chiar în hrana pentru animale este nociv pentru creier. Ingredientul poate fi produs şi pe cale naturală, în băuturile la care se foloseşte procedeul de fermentare, cum este berea sau unele sortimente de vin.

Cercetătorii de la Universitatea Minnesota din Minneapolis au analizat DA, produs chimic care, anterior, fusese asociat cu tulburările respiratorii ale personalului care lucrează în unităţi comerciale de preparare a floricelelor cu unt în cuptoare cu microunde şi în fabricile de preparare a aromelor sintetice.

Specialiştii au descoperit cu ocazia acestor studii faptul că DA are o structură asemănătoare celei a unei substanţe ce produce proteinele beta-amiloide. Aceste proteine, în cantitate mare, provocă Alzheimer, contribuind la „agregarea în plăci” specifică acestei boli. DA provoacă o creştere a nivelului de agregare a beta-amiloidelor, ducând la intoxicarea celulei nervoase, au mai explicat specialiştii.