„Florile Dalbe”, festival de datini şi obiceiuri de iarnă, în weekend, la Muzeul Satului

Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă "Florile dalbe" se va desfăşura, sâmbătă şi duminică, la Muzeul Satului "Dimitrie Gusti" din Capitală, informează instituţia.

RomaniaTV.net
11 dec. 2012, 21:39
„Florile Dalbe”, festival de datini şi obiceiuri de iarnă, în weekend, la Muzeul Satului

Într-o atmosferă de basm, uliţele Muzeului Satului vor răsuna de colinde şi urături, de jocurile cu măşti şi căluşari şi de teatru popular.

Atmosfera specifică sărbătorilor va fi completată de vin, cozonaci, covrigi şi colaci.

Frumuseţea datinilor şi a obiceiurilor, a costumelor cu întreaga lor recuzită, spectaculozitatea şi ineditul, fac din programul oferit de Muzeul Satului un eveniment cultural la care sunt aşteptaţi să participe vizitatori din ţară şi din străinătate.

Astfel, cei prezenţi în weekend la Muzeul Satului vor participa la manifestări tradiţionale dedicate sărbătorilor de iarnă precum „Capra”, „Vasilca”, „Moşoaiele”, „Pluguşorul”, „Căluşarii”, „Ursul” şi „Steaua”.

Aromele cozonacilor, covrigii cu sare sau susan, plăcintele cu dovleac şi mere, cârnaţii afumaţi şi brânza de oaie în cetină sunt doar câteva dintre produsele pe care organizatorii le promit vizitatorilor.

Deschiderea festivalului va avea loc sâmbătă, la ora 11.00, cu vernisajul expoziţiilor de fotografie „Portret de adolescent” şi „Marea hoinăreală”.