Florin a scăpat ca prin minune din tragedia de la Călimăneşti: „În faţa mea s-a aprins o mare flacără. M-am speriat. Colegul din spate s-a uitat în sus, şi-a făcut cruce şi a leşinat”

Florin Gabriel Bădeanu este unul dintre muncitorii răniţi în explozia de la Călimăneşti. Lucra alături de colegii lui, în tura de noapte, pe şantierul Autostrăzii Moldovei.

23 sept. 2023, 07:58
Florin a scăpat ca prin minune din tragedia de la Călimăneşti: „În faţa mea s-a aprins o mare flacără. M-am speriat. Colegul din spate s-a uitat în sus, şi-a făcut cruce şi a leşinat”

Florin a povestit momentele de spaimă prin care au trecut atât el, cât şi colegii săi în timpul tragediei de la Călimăneşti.

„În faţa mea s-a aprins o mare flacără, în jur de 20-25 de metri înălţime. M-am speriat într-un fel şi am ales să deschid uşa, să sar şi să fug. Mi-au rămas actele, telefonul, tot, în utilaj acolo. Am avut maşina personală mai în faţă. Fugind, mi-am dat cu palma peste buzunar şi am auzit cheile zdrăngănind şi am zis că este o salvare”, a povestit Florin Gabriel Bădeanu pentru observatornews.ro.

Citeşte şi: Povestea cutremurătoare a lui Florin, una dintre victimele exploziei de la Călimănești. În urma sa au rămas doi copii orfani și o soție dărâmată de durere: „O stea ce veghează”

În timp ce fugea din calea focului, în drumul spre maşină a găsit şi alţi colegi care erau răniţi.

„În timp ce a ajuns aproape de maşină, mai erau încă doi colegi. I-a luat şi pe ei în maşină şi i-a dus la prima salvare pe care a întâlnit-o în cale.

De frică şi îngrozit de cele văzute, unuia dintre bărbaţi i s-a făcut rău”, a povestit Liviu Bădeanu, tatăl lui Florin.

Citeşte şi: Doi frați care lucrau pentru Dorinel Umbrădescu la Autostrada Moldovei au murit în explozia de la Călimăneşti. Cine sunt muncitorii care au murit pe şantierul A7

„Colegul celălalt din spate, care nu a fost afectat nici de foc, nici de nimic, s-a dat jos din maşină, s-a uitat în sus, şi-a făcut cruce şi a căzut lat jos. A leşinat”, a mai povestit Florin Gabriel Bădeanu.

Alţi doi muncitori răniţi în explozia de la Călimăneşti au ajuns în stare gravă la spitalele „Bagdasar-Arseni” şi Floreasca din Bucureşti. Ambii au arsuri pe 30% din suprafaţa corpului. Unul dintre ei este în continuare intubat.