Florin Barbu, după întâlnirea cu 300 de fermieri. Ministrul Agriculturii le-a promis bani. ”Am actualizat și acciza la motorină, care este cu 25% mai ieftină”

Ministrul Agriculturii vine cu vești bune pentru fermieri. Florin Barbu s-a întâlnit vineri cu 300 de fermieri, iar dicuțiile au dus la o înțelegere pașnică și bună pentru ambele părți.

27 ian. 2024, 11:15
Florin Barbu, după întâlnirea cu 300 de fermieri. Ministrul Agriculturii le-a promis bani. ”Am actualizat și acciza la motorină, care este cu 25% mai ieftină”

Florin Barbu a avut o întâlnire cu 300 de fermieri din județe Maramureș și Satu Mare, iar în urma discuțiilor s-a ajuns la o bună înțelegere.

Ministrul Agriculturii le-a promis că s-a aprobat deja acordarea a 100 de euro/ ha pentru culturile de toamnă din 2022, 100 de euro/ cap de vacă carne și bivolițe, 100 de euro/ UVM (porci și păsări).

Și asta nu e tot, ministrul Agriculturii a declarat că a actualizat și acciza la motorină, care este cu 25% mai ieftină.

Trei ferme avicole, trei afaceri de succes 100% românești care s-au dezvoltat prin programele și măsurile Ministerului Agriculturii.

Orașul Seini, din județul Maramureș a devenit deja o zonă cu tradiție în creșterea găinilor, de ouă și carne, pentru că vorbim, în ultimul an, de investiții de aproximativ 6 milioane de lei, în cele trei ferme pe care le-am vizitat.
Îi felicit pe acești români harnici care au ales să lucreze, să investească în țara noastră și să aducă pe mesele românilor, ouă și carne de pui din fermele din Maramureș.

Am avut și o întâlnire cu peste 300 de fermieri din județele Maramureș și Satu Mare, unde am discutat și explicat că, așa cum am prevăzut in bugetul Ministerului pentru acest an, am aprobat deja acordarea a 100 de euro/ ha pentru culturile de toamnă din 2022, 100 de euro/ cap de vacă carne și bivolițe, 100 de euro/ UVM (porci și păsări).
Am actualizat și acciza la motorină, care este cu 25% mai ieftină”, a scris Florin Barbu pe Facebook.

De asemenea, Florin Barbu le-a promis fermierilor că nu rămâne indiferent la problemele lor, acestea urmând să-și găsească rezolvarea prin programele implementate de Ministerul Agriculturii.

Am discutat și despre alte probleme pe care le întâmpină în activitatea zilnică, probleme care își vor găsi rezolvare prin programele, măsurile și pachetele legislative la care lucrăm!

Continuăm dialogul cu fermierii și procesatorii români, continuăm să implementăm toate măsurile de susținere a agriculturii românești pentru că îmi doresc ca tot mai multe comunități din România să se dezvolte și să devină zone cu tradiție așa cum este orașul Seini, din județul Maramureș, în creșterea de găini și producerea de ouă românești!’‘, a mai scris Florin Barbu pe Facebook.