Florin Călinescu. despre Schengen: „E bătaie de joc! Austria e oficina Rusiei, pe faţă”

Actorul Florin Călinescu a comentat în stilul caracteristic modul în care este privită intrarea României în spaţiul Schengen. El consideră că Austria face jocul Rusiei şi nu va dori niciodată ca România să fie în Schengen

01 mai 2023, 08:35
Florin Călinescu. despre Schengen: „E bătaie de joc! Austria e oficina Rusiei, pe faţă”

Intrarea României în spaţiul Schengen a fost blocată de Austria, în decembrie, anul trecut, iar Florin Călinescu a explicat de ce crede că se întâmplă acest lucru.

„Pentru mine, chestiunea asta nu contează, pentru că pe mine nu m-a oprit nimeni, de aici până la Paris și înapoi. Dar este o bătaie de joc vizavi de această țară … ifosele țării ăleia de pensionari (Austria, n.r.) … Și e evident că este mâna Moscovei acolo, pentru că Austria nu a încetat să fie o oficină rusească pe față”, a punctat Călinescu, inivitat la emisiunea lui Răzvan Dumitrescu, la Antena 3 CNN.

Citeşte şi Rareş Bogdan, despre intrarea în Guvern la rotaţie: „Nu vreau persoane pe care să le punem lângă stâlp şi să nu le recunoască lumea”

Chestionat despre recenta vizită a ministrului austriac de externe, Florin Călinescu a avut o reacţie vehementă, considerând că toată acţiunea a fost doar praf în ochii unora.

„Astea sunt încercări, pentru proști, ale ăstora de la putere, să zică: ‘Bă, l-am chemat aici’. Dar ăla, cum s-a dat jos din avion, a zis: ‘Bă, mâncăm ceva și după aia plec! Să nu credeți că, gata, m-am răzgândit’. Nu.”, a comentat Florin Călinescu

Citeşte şi Sondaj CURS. PSD și PNL au scăzut în preferințele românilor. Cum ar vota bucureștenii la alegerile locale

În opinia actorului şi realizatorului TV, nu doar Austria are interes ca România să nu intre în spaţiul  Schengen

„Austria, Ungaria, Serbia – mă rog, Serbia nu contează deocamdată, deși ar vrea – sunt într-o prietenie (…) Olanda nu e într-o prietenie cu Moscova, dar ar vrea să controleze toată Dunărea. Simplu: vrea să controleze, de la Constanța până la Rotterdam, tot canalul, toată șoseaua de mărfuri.”, a explicat Călinescu.