Florin Cioabă a lansat un documentar despre Holocaust VIDEO

Florin Cioabă, regele autoproclamat al romilor, face primul pas spre Hollywood. El a lansat un documentar despre Holocaust şi susţine că acesta a stârnit interesul marelui regizor şi actor Mel Gibson.

RomaniaTV.net
28 dec. 2011, 07:27
Florin Cioabă a lansat un documentar despre Holocaust VIDEO

Aceasta nu este versiunea finală a documentarului despre deportarea romilor în Transnistria, din anii 1942-1945, spune Florin Cioabă. Documentarul a ajuns deja la Hollywood, iar subiectul a stârnit interesul lui Mel Gibson, care ar fi interesat să facă un film artistic.

„Deja noi am avansat pentru că sora mea este deja în America să pună la punct toate problemele(…) Luminiţa lucrează la acel scenariu care după aceea va fi prezentat celor din America, iar dacă dânşii vor fi de acord se va putea începe în regia marelui actor, dânsul va decide detaliile, pentru că eu nu sunt cineast”, a declarat Florin Cioabă.

Reprezentanţii romilor în Europa cred că ideea lui Cioabă de a face un film artistic despre Holocaust va avea un impact la nivel mondial.

„E un film foarte impresionant mai ales că e o parte din istorie care nu trebuie uitată, pentru că Războiul Mondial al doilea, care a ucis milioane de oameni, evrei şi romi, niciodată nu trebuie uitat (…) Important e să fie actori care să transmită mesajul care trebuie să fie acolo”, a spus Leo van Doesburg, reprezentantul romilor în Europa.

Florin Cioabă a lucrat mai bine de trei luni la filmul documentar.