Florin Cîţu: Klaus Iohannis mă susţine, nu ştiu ce a vrut să spună Orban

Florin Cîţu a explicat ce a vrut să spună, marţi, preşedintele Klaus Iohannis în momentul în care a fost întrebat de jurnalişti dacă e mai bine ca preşedintele PNL să fie premier sau invers.

29 iun. 2021, 22:03
Florin Cîţu: Klaus Iohannis mă susţine, nu ştiu ce a vrut să spună Orban

Florin Cîţu a declarat, marţi seară, că preşedintele Klaus Iohannis îl susţine pe el la alegerile din interiorul partidului.

Florin Cîţu: „Klaus Iohannis mă susţine”

Citeşte şi Diana Şoşoacă, circ la dezbaterea moţiunii de cenzură. A pus în faţa lui Cîţu un sac în care erau îngropaţi morţii COVID

Premierul a explicat ce a vurt să spună preşedintele Klaus Iohannis atunci când a fost întrebat de jurnalişti dacă preşedintele PNL ar trebui să fie şi premier sau premierul şi preşedinte al PNL.

”Nu am văzut că în statutul PNL scrie despre funcția de premier. Da, cu siguranță. Mă susține în această declarație”, a spus premierul la Digi24.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat dacă e mai bine ca preşedintele PNL să fie premier sau invers, că aşa cum este acum situaţia este foarte bine.

„Eu cred că aşa cum este acuma e foarte bine, fiindcă aşa a decis coaliţia prin vot şi premierul nu se stabileşte prin vot de partid, ci prin vot în Parlament, ceea ce s-a şi întâmplat”, a afirmat Klaus Iohannis.

Referitor la declaraţiile făcute duminică în timpul unei conferinţe de presă de Ludovic Orban, Cîţu a precizat că „nu se alege premierul, ci președintele PNL.”.

Reamintim că Preşedintele PNL a susţinut că „cel care este ales preşedintele PNL trebuie să fie premier”. Afirmaţia a fost făcută duminică, într-o conferinţă de presă, ca replică la explicaţia unui senator liberal care a argumentat că îl susţine pe Florin Cîţu pentru şefia PNL pe considerentul că „primul ministru, aşa cum este în toate democraţiile consolidate, trebuie să fie şi preşedintele partidului”.
Citeşte şi Florin Cîţu s-a supărat pe Orban după incidentul din Parlament cu Diana Şoşoacă: M-a deranjat că nu a fost nicio reacţie a domnului Orban