Florin Cîţu a explicat cum vor fi folosiţi banii din PNNR: Vom construi 450 de km de autostrăzi şi un spital nou până în 2024

Florin Cîţu a explicat, miercuri, cum vor fi folosiţi banii din PNNR. Potrivit premierului, din cei 29,2 miliarde de euro vor fi contruiţi aproximativ 450 de kilometri de autostradă, sute de şcoli şi creşe şi vor fi renovate zeci de spitale.

02 iun. 2021, 17:07
Florin Cîţu a explicat cum vor fi folosiţi banii din PNNR: Vom construi 450 de km de autostrăzi şi un spital nou până în 2024
Florin Cîţu a explicat cum vor fi folosiţi banii din PNNR: Vom construi 450 de km de autostrăzi

Florin Cîţu a explicat cum vor fi folosiţi banii din PNNR. Potrivit premierului, trei mari sectoare primesc bani: transporturi, educaţie şi sănătate.

Florin Cîţu: Vom construi 450 de km de autostrăzi din banii PNRR

Premierul a declarat, mierucuri, la Palatul Victoria, că din banii obţinuţi prin PNNR se vor contrui „aproximativ 450 km autostrada, sute de scoli si de crese. Vom construi si vom renova zeci de spitale. Vom avea un spital construit cred in 2024, o premiera in ultimii 22-23 de ani”, a precizat primul ministru.

„Un alt element dezbatut in spatiul public: De ce luam si imprumuturi? Romania are o nevoie acuta de investitii. Am investit sume record anul trecut, continuam si anul acesta. Imprumuturile din PNRR se vor duce doar in investitii, nu pot sa mearga in consum. Aici nu cred ca exista dezbatere la nivelul clasei politice ca imprumuturile pentru investitii nu sunt bune. Noi oricum ne imprumutam sa investim in Romania, iar cele pe care le luam prin PNRR sunt la o dobanda mult mai mica, de aproape zero la suta, dobanda la care se imprumuta Germania, Spania, Italia, toate tarile din zona euro.

Cei de la Comisia Europeană au publicat recomandările referitoare la deficitul excesiv pentru România. Sunt foarte bucuros să vă anunț că strategia noastră fiscal-bugetară, cu revenirea deficitului bugetar sub 3% în 2024, a fost acceptată ca strategie principală.

Există încrederea în ceea ce am spus că facem, reformele pe care le vom face în perioada următoare. Deci scăderea deficitului este acceptată de Comisia Europeană”, a declarat premierul, la Palatul Victoria.

Citeşte şi Marcel Ciolacu a explodat şi îi ameninţă pe Cîţu şi Iohannis: „Bă, nu ţi-e ruşine!? Scot acum hârtiile şi arăt cum dai mită la administraţiile PNL”

Reamintim că Premierul a prezentat miercuri, de la ora 16, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, alături de vicepremierul Dan Barna, vicepremierul Kelemen Hunor și de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

„Sunt foarte bucuros sa va anunt ca revenirea nostra bugetara a fost acceptata. Vestea buna este ca PNRR a fost acceptat de Comisia Europeana.

PNRR a fost depus luni, azi îl prezentăm în detaliu. Este un program foarte important pentru România. A fost lansat când eu eram încă ministrul al Finanțelor. A fost negociat de președintele Klaus Iohannis, iar anul acesta am avut 2 vizite la Bruxelles pentru a ne asigura că avem un plan bun”, a declarat premierul.

Citeşte şi Florin Cîţu: Revenim la normalitate în trei etape. Alte măsuri pentru revenirea la normalitate vom avea la 1 iulie, respectiv, 1 august

 


loading...
Partenerii noștri