Florin Cîţu a refuzat alocarea de bani pentru vaccinarea copiilor împotriva bolilor transmisibile. Documentul care atestă refuzul de a da 10 milioane de lei Ministerului Sănătăţii

Ministerul Finanţelor a respins, în perioada în care Florin Cîţu asigura interimatul, o solicitare a Ministerului Sănătăţii de alocare a sumei de 10 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară pentru vaccinarea copiilor împotriva bolilor transmisibile, relevă documente adresate Ministerului Sănătăţii de Ministerul Finanţelor.

04 sept. 2021, 20:15
Florin Cîţu a refuzat alocarea de bani pentru vaccinarea copiilor împotriva bolilor transmisibile. Documentul care atestă refuzul de a da 10 milioane de lei Ministerului Sănătăţii

La începutul lunii august, Ministerul Finanţelor a restituit Ministerului Sănătăţii, neavizat, un proiect de hotărâre prin care se cerea suplimentarea bugetului MS cu suma de 10 milioane de lei din Fondul de Rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, pentru continuarea programului de vaccinare a copiilor. La vremea respectivă, interimar la Ministerul Finanţelor era premierul Florin Cîţu.

Unul dintre argumentele Finanţelor era că Fondul de Rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului se repartizează unor ordonatori principali de credite ”pentru finanţarea unor cheltuieli urgente sau neprevăzute”, iar ministrul nu prezentase date din care să rezulte urgenţa.

”De asemenea, considerăm nejustificat textul ”cu suma de 10.000 de mii de lei” cuprins în titlul proiectului”, mai arată ministerul condus de Florin Cîţu ca interimar, conform unei informări prezentate de News.ro.

Citeşte şi Cristian Ghinea a finalizat documentele: PNRR e închis, am trimis proiectul la Bruxelles!

Răspunsul integral al Ministerului Finanţelor poate fi consultat mai jos.

Răspunsul Ministerului Finanţelor către Ministerul Sănătăţii

Citeşte şi Ministrul Sănătăţii, reproşuri pe bandă rulantă către premierul Cîţu: Nu vreau să punem politica mai presus de interesul pacienţilor

Mai nou, sâmbătă, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a venit cu un atac dur la adresa lui Florin Cîţu, prin intermediul unei declarații de presă. „Ştiam încă din aprilie că banii alocaţi Ministerului Sănătăţii nu sunt suficienţi. Pe 28 aprilie am depus o adresă la cabinetul Premierului prin care i-am prezentat situaţia financiară a bugetului Ministerului Sănătăţii. I-am spus atunci că nu sunt suficienţi banii pe salarii, pentru programe de sănătate, pentru acţiuni prioritare, cele care finanţează secţiile ATI şi pentru plata salariilor din centrele de vaccinare.

Execuţia pentru acţiunile prioritare avea o valoare mai mică, dar ni s-a promis că la rectificare se va schimba. Am transferat de peste tot de unde am putut să asigurăm tratamentele de urgenţă”, a declarat Ioana Mihăilă.