Ministrul Sănătăţii, reproşuri pe bandă rulantă către premierul Cîţu: Nu vreau să punem politica mai presus de interesul pacienţilor

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a venit cu un atac dur la adresa lui Florin Cîţu, prin intermediul unei declarații de presă susţinute sâmbătă după amiază.

04 sept. 2021, 16:39
Ministrul Sănătăţii, reproşuri pe bandă rulantă către premierul Cîţu: Nu vreau să punem politica mai presus de interesul pacienţilor

Ministrul Sănătăţii, reproşuri pe bandă rulantă către premierul Cîţu. Şefa de la Sănătate îl acuză pe prim-ministru de iresponsabilitate şi de faptul că pune politica mai presus de interesele pacienţilor din România.

Ministrul Sănătăţii, reproşuri pe bandă rulantă către premierul Cîţu: Nu vreau să punem politica mai presus de interesul pacienţilor

„Sunt aici să clarific câteva lucruri. Sunt aici să clarific ce a zis Cîţu cu privire la faptul că oamenii din centrele de vaccinare nu sunt plătiţi şi nu înţelege acest lucru. Fac un apel la responsabilitate. Nu vreau ca politica să o punem mai presus de interesul pacienţilor.

Ştiam încă din aprilie că banii alocaţi Ministerului Sănătăţii nu sunt suficienţi. Pe 28 aprilie am depus o adresă la cabinetul Premierului prin care i-am prezentat situaţia financiară a bugetului Ministerului Sănătăţii. I-am spus atunci că nu sunt suficienţi banii pe salarii, pentru programe de sănătate, pentru acţiuni prioritare, cele care finanţează secţiile ATI şi pentru plata salariilor din centrele de vaccinare.

Execuţia pentru acţiunile prioritare avea o valoare mai mică, dar ni s-a promis că la rectificare se va schimba. Am transferat de peste tot de unde am putut să asigurăm tratamentele de urgenţă.”, a declarat Ioana Mihăilă.

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă nu mai puţin de 1568 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. În spitalele din România sunt internaţi în prezent 2887 de pacienţi cu COVID-19, dintre care 358 sunt cu forme grave la ATI.

Până astăzi, 4 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.104.766 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.568 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).

Până astăzi, 34.678 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 03.09.2021 (10:00) – 04.09.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 28 de decese (18 bărbați și 10 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bacău, Bistrița-Năsăud, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Iași, Mehedinți, Olt, Prahova, Satu Mare, Suceava, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Dintre cele 28 decese, 5 au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 de ani, 6 la categoria de vârstă 60-69 ani, 8 la categoria de vârstă 70-79 ani și 9 la categoria de vârstă peste 80 ani.

Totodată, mai puţin de 11.000 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore pe data de 2 septembrie. Numărul celor care aleg să se imunizeze este în scădere, prin comparaţie cu ziua precedentă.

Klaus Iohannis vine cu un avertisment dur. Preşedintele le spune românilor despre pericolul pe care îl reprezintă noua variantă a coronavirusului.

Şeful statului spune că varianta Delta duce la o accelerare a ratei de infectare.

”Ultimele luni au dat românilor și motive de optimism, facilitează reîntoarcerea la normalitate. Oamenii au călătorit mai ușor și au petrecut vacanțele în condiții aproape normale. Varianta Delta duce la o accelerare a ratei de infectare inclusiv în țara noastră. E un motiv în plus pentru clasa politică de a demonstra că are maturitatea de a garanta siguranța românilor.”, a precizat Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Klaus Iohannis trage semnalul de alarmă cu privire la COVID: Varianta Delta duce la o accelerare a ratei de infectare