Florin Cîţu a revenit: Certificatul verde nu va fi obligatoriu în magazinele alimentare

Premierul nu susţine lockdown, dar este de acord cu extinderea obligativităţii certificatului verde pentru a limita cazurile de Covid în România.

15 oct. 2021, 13:42
Florin Cîţu a revenit: Certificatul verde nu va fi obligatoriu în magazinele alimentare

Liberalii au discutat, vineri, în şedinţa Biroului Executiv, despre anunţul făcut de premierul interimar, Florin Cîţu, privind introducerea certificatului verde în magazine, aceştia stabilind că documentul nu poate fi obligatoriu în magazinele esenţiale, alimentare şi farmacii. Florin Cîţu a anunţat că măsura este asumată de PNL, deşi este nepopulară şi va fi promovată în Parlament.

Raed Arafat: Am discutat cu premierul, accesul la magazinele esenţiale nu va fi condiţionat de certificatul verde

Florin Cîţu a anunţat după şedinţa BEx că Partidul Naţional Liberal susţine demersurile pentru introducerea certificatului verde, mai puţin în magazinele esenţiale. ”Ştiu că este un subiect nepopular, îmi asum, dar este o soluţie prin care putem să nu introducem un lockdown”, a spus premierul interimar. Cîţu a mai arătat că măsura va fi promovată în Parlament.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, joi, că a discutat cu premierul interimar Florin Cîţu după ce acesta a spus că ar trebui implementat certificatul verde şi în magazine şi a precizat că afirmaţia sa nu se referă la cele esenţiale.

Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. Iată statele intrate în zona ROŞIE
„Am avut o discuţie cu dânsul, nu ne referim la magazinele esenţiale, se poate acest lucru şi se aplică în unele ţări la magazinele care se consideră mai puţin esenţiale, la anumite tipuri de locaţii, unde într-adevăr se intră pe certificat verde. Asta va trebui să fie o decizie prin act normativ (…), în anumite zone, anumite localuri, anumite magazine să se intre cu certificatul verde, e un lucru care e aplicat şi în alte ţări. Nu vorbim de magazinele alimentare, unde sunt lucrurile esenţiale la care trebuie să aibă oricine acces. (…) Certificatul verde înseamnă inclusiv testarea, când vorbim de aceste magazine, nu vorbim numai de vaccinarea sau trecerea prin boală, se vorbeşte inclusiv de testare, numai că ăsta este iarăşi un aspect care va fi analizat. Sunt convins că nu vorbim de limitarea accesului la ce este esenţial”, a afirmat Raed Arafat la Antena 3.

Premierul interimar Florin Cîţu a declarat joi că a avea certificatul verde pentru orice activitate economică este un pas important şi că autorităţile se gândesc la acest lucru. El a precizat că doreşte ca această măsură să fie introdusă cât mai rapid şi să fie aplicată şi în hipermarketuri, magazine.


loading...
Partenerii noștri