Florin Cîţu a trimis demisiile miniştrilor USR PLUS la Palatul Cotroceni

Premierul Florin Cîţu a trimis miercuri dimineaţă la Palatul Cotroceni demisiile miniştrilor USR PLUS, chiar dacă cu o zi înainte a spus că nu luase act de acestea.

08 sept. 2021, 09:44
Florin Cîţu a trimis demisiile miniştrilor USR PLUS la Palatul Cotroceni

Florin Cîţu a trimis demisiile miniştrilor USR PLUS şi propunerile de interimari la Palatul Cotroceni. Preşedintele Klaus Iohannis urmează să semneze decretele prin care ia act de demisia celor şase miniştri USR PLUS din Guvern.

Demisiile şi interimatele devin efective după ce preşedintele Klaus Iohannis semnează decretele în acest sens, care apoi sunt publicate în Monitorul Oficial, conform News.ro.

Alianţa USR PLUS deţinea în Guvern portofoliile Justiţiei, Sănătăţii, Cercetării, Proiectelor Europene, Transporturilor şi Economiei. Postul de ministru al Justiţiei a rămas deja vacant după revocarea lui Stelian Ion.

De altfel, marţi, premierul Florin Cîţu a dat de înţeles că nu luase act de demisiile miniştrilor USR PLUS. „Încă analizez situaţia politică”, a spus şeful Executivului.

În privinţa demiterii secretarilor de stat din partea USR PLUS, Cîţu a spus că nu a luat încă o decizie în acest sens şi când va o va lua, va anunţa.

Toţi miniştri USR PLUS au demisionat marţi din Guvernul Cîţu. Întrebat dacă a luat act de demisiile celor de la USR PLUS, premierul Florin Cîţu a declarat „daţi-mi voie să analizez”.

„Dați-mi voie să analizez situația și când o să am un răspuns o să vin. În momentul ăsta încă analizez situația politică în care ne aflăm”, a declarat marţi premierul Florin Cîţu.

Întrebat dacă ia în calcul demiterea secretarilor de stat numiţi din partea USR PLUS, Florin Cîţu a răspuns că nu a luat încă o decizie, dar când o va lua, va anunţa public.

Citeşte şi: Florin Cîţu, despre demisiile miniştrilor USR PLUS: „Încă analizez”. Ce a discutat cu Cristian Ghinea în această dimineaţă

Întrebat dacă după discuția cu președintele Iohannis este posibil ca miniștrii USR-PLUS să-și retragă demisiile, Cîțu a răspuns: „Bineînțeles că este posibil”.

Florin Cîţu a precizat că România se va confrunta cu provocări majore în perioada următoare, precum implementarea PNRR, pandemia şi preţul energiei.

„E greu, dar eu arăt că putem merge mai departe. Aceste argumente nu ţin. Eu îmi aduc aminte că Cioloş era lângă domnul Dîncu şi nu auzeam că primarii furau bani din PNDL. E o provocare majoră pentru România, avem pandemic care este o provocare majoră.

Aştept mai multă responsabilitate de la politicienii români, sunt oameni de stat, nu doar copii răsfăţaţi”, a mai spus Florin Cîţu, după şedinţa de guvern în care a fost adoptată rectificarea bugetară.

Florin Cîţu a mai spus că încă mizează „pe maturitatea celor de la USR PLUS”.

Premierul Florin Cîţu a declarat că guvernarea continuă, iar PNL este „un partid responsabil” care a dat deja un vot pentru susţinerea prim-ministrului.

Citeşte şi: Sorin Grindeanu: Florin Cîțu, din punctul nostru de vedere, e picat. În orice calcule facem.Vrem să vedem care este pasul doi