Sorin Grindeanu: Florin Cîțu, din punctul nostru de vedere, e picat. În orice calcule facem.Vrem să vedem care este pasul doi

Sorin Grindeanu a vorbit marți seara despre actuala criză politică și despre ce ar putea urma după căderea Guvernului Cîțu. „Ne-ar interesa să vedem care este pasul doi. Ce se întâmplă după ce Florin Cîțu pleacă. Există un program de guvernare USR cu AUR? Că dacă au făcut o moțiune comună, mă gândesc că e și pasul doi”, a spus social-democratul.

07 sept. 2021, 23:02
Sorin Grindeanu: Florin Cîțu, din punctul nostru de vedere, e picat. În orice calcule facem.Vrem să vedem care este pasul doi

Sorin Grindeanu a vorbit marţi seară despre criza care se adânceşte în România. „Vrem să vedem care este pasul doi, după ce Florin Cîțu pleacă. Există un program de guvernare USR – AUR? Ne-ar interesa aceste discuții, că așa se poartă, să vedem care este pasul doi. Ce se întâmplă după ce Florin Cîțu pleacă? Există un program de guvernare USR cu AUR? Că dacă au făcut o moțiune comună, mă gândesc că e și pasul doi.

Mă gândesc că Florin Cîțu trebuie să ia act de demisiile celor 6. Să le înainteze către Cotroceni, cred, să numească niște înlocuitori, în acel moment se schimbă compoziția politică a guvernului, și conform Constituției este un termen maxim de 45 de zile în care Florin Cîțu trebuie să vină în Parlament pentru un nou vot de încredere. Pe care PSD-ul nu-l va da. Ca să închidem subiectul”, a declarat Sorin Grindeanu marţi seară.

EXCLUSIV. Marcel Ciolacu a răbufnit: „Ăsta e un bâlci! Bă, ticăloșilor! Oamenii de stat se comportă ca niște oameni de stat, nu ca niște maimuțe”
„Florin Cîțu, din punctul nostru de vedere, e picat. În orice calcule facem. Ne-ar interesa aceste discuții, că așa se poartă, să vedem care este pasul doi. Ce se întâmplă după ce Florin Cîțu pleacă? Există un program de guvernare USR cu AUR? Că dacă au făcut o moțiune comună, mă gândesc că e și pasul doi.

Vor să discute și cu noi lucrul ăsta? Suntem deschiși. Lucrul ăsta îl spunem de fiecare dată. Suntem deschiși unei discuții despre România și despre pasul doi.

Florin Cîţu, reacţie virulentă după ce moţiunea a fost transmisă la Guvern. „USR PLUS aplică metoda Dragnea. Depune moţiune împotriva propriului Guvern”
Noi credem că în acest moment, cea mai bună cale pe care putem să o luăm – pentru că altfel intrăm doar în soluții de moment – e să mergem către alegeri anticipate. Știu că e o premieră în România, sunt destul de greu de făcut aceste lucruri. Știți că de fiecare dată poporul are dreptate. Și când se ceartă toată clasa politică, pentru că asta e imaginea de azi a României, trebuie să te întorci la popor. Nu văd altă soluție”, a spus Sorin Grindeanu la Digi 24.