Florin Cîţu a uitat să menţioneze încă un detaliu. A fost căsătorit şi a divorţat

Premierul Florin Cîțu se află în mijlocul mai multor scandaluri, provocate de apariţia mai multor informaţii din trecutul său, iar noi detalii continuă să iasă la iveală în spațiul public.

19 aug. 2021, 12:15
Florin Cîţu a uitat să menţioneze încă un detaliu. A fost căsătorit şi a divorţat

Primul scandal în care a fost implicat Florin Cîţu a fost acela legat de arestarea sa în SUA, în urmă cu 21 de ani, pentru conducere în stare de ebrietate avansată, pentru ca apoi să iasă la iveală şi faptul că acesta nu a plătit un credit, tot în SUA, fapt pentru care ar datora în jur de 6.700 de dolari.

Joi a apărut încă un detaliu pe care Florin Cîţu ar fi uitat să-l menţioneze, respectiv faptul că, potrivit CV-ului premierului, se pare că acesta ar fi divorțat.

Viața privată a premierului a fost și rămâne încă un mister, însă o mențiune din CV-ului său pare să-l dea de gol.

Potrivit Wowbiz.ro, premierul României ar fi fost căsătorit însă a divorțat de soția lui înainte să intre în politică.

Florin Cîţu îşi doreşte să devină Guvernatorul BNR, nu să candideze la prezidenţiale
CV-ul ar fi fost completat în anul 2006, înainte ca acesta să se angajeze la o bancă din România. Ultimul job trecut în document este cel de la Banca Europeană de Investiții, unde Florin Cîțu a lucrat între 2003 și 2005.

Astfel, acum 15 ani, Florin Cîțu apare „căsătorit” și nu avea copii.

CV Florin Cîţu

Informația este cu atât mai surprinzătoare cu cât Florin Cîțu nu a pomenit niciodată despre o soție sau despre un divorț prin care ar fi trecut fie în țară fie peste hotare. De asemenea, identitatea femeii cu care Florin Cîțu ar fi fost căsătorit rămâne un mister până astăzi.

Cîţu explică inadvertenţele din CV-ul său cu privire la studii: Cei de la Iowa University au scris că nu este nicio problemă cu diploma

Florin Cîţu reacţionează în faţa acuzaţiilor că ar fi consumat droguri: „Să terminăm cu întrebările tâmpite!”

Premierul Florin Cîţu a afirmat joi că cei de la Universitatea din Iowa au transmis că nu este nicio problema cu diploma sa de studii şi a explicat că acolo cine completează cursurile de masterat se poate înscrie la doctorat fără să susţină disertaţia.
Florin Cîţu a fost întrebat joi, de ce Universitatea din Iowa a anunţat că el a obţinut un Master of Science în Economie în 2002, iar în CV-ul său scrie că acest lucru s-a întâmplat în 1999.
“Informaţia este CV, etapizat chiar, mai mult decât ar fi trebuit să pun. Dar eu sunt foarte mulţumit că o investigaţie a reuşit să scoată încă un scandal care sigur ar fi apărut peste câteva săptămâni, cu diploma. Acum avem clar diploma, au scris cei la Universitate clar că este o diplomă acolo, nu este nicio problemă cu diploma. În acelaşi timp eu sunt foarte mândru că se discută în România despre Iowa  State University, universitate care este în top la nivel global. La Cluj pe stradă m-am întâlnit cu cineva care a spus că a terminat aceeaşi universitate şi acum mă tot gândeam poate ar fi o oportunitate, mai sunt în România oameni care au terminat Iowa University să facem un alumni club”, a afirmat Florin Cîţu.

El a mai explicat că pe site-ul universităţii scrie că se pot înscrie la doctorat cei care au completat cursurile de masterat chiar dacă nu au susţinut disertaţia.
“Restul informaţiilor erau foarte simplu de citit pe pagina universităţii, unde scrie foarte clar şi foarte simplu, cine a completat cursurile de masterat se poate înscrie la acel doctorat fără să facă o disertaţie”, a explicat Florin Cîţu.

Premierul Florin Cîţu a obţinut un Master of Science în Economie pe în 2002, nu în 1999, cum scrie în CV-ul postat pe site-ul Guvernului, scrie Libertatea, care prezintă răspunsurile pe această temă primite de la Universitatea de Stat din Iowa, unde a studiat şeful Executivului. Guvernul a făcut precizări referitoare la sistemul universitar din SUA, subliniind că premierul a fost de bună-credinţă atunci când şi-a redactat CV-ul, nedorind niciun moment să inducă în eroare opinia publică cu privire la studiile sale.

Scandalul generat de informaţia că premierul Cîţu a fost arestat în urmă cu 21 de ani, în SUA, pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice a generat noi suspiciuni la adresa sa, printre care şi aceea că ar fi consumat droguri.

Florin Cîţu a refuzat în repetate rânduri să răspundă întrebărilor din partea presei referitoare la consumul de droguri, dar acest fapt doar a întărit speculaţiile şi a dus la acuze chiar din partea colegilor de coaliţie.

Joi, la predarea portofoliului de la Ministerul Finanţelor către noul ministru, Dan Vîlceanu, Florin Cîţu a fost întrebat din nou dacă a consumat vreodată droguri, iar premierul a clacat şi a oferit un răspuns nervos.

„Haideţi să terminăm cu întrebările tâmpite, sincer!”, a spus Cîţu.

Citeşte şi: Dan Vîlceanu, despre acuzaţiile de corupţie, inflaţie şi trecutul în PSD: „Nu mi-am folosit părinţii paravan”