Florin Cîţu îşi doreşte să devină Guvernatorul BNR, nu să candideze la prezidenţiale

Surse din echipa premierului au precizat că Florin Cîțu își dorește să obțină funcția de guvernator al Băncii Naționale a României (BNR), în 2024, când se va termina mandatul lui Mugur Isărescu. Potrivit acestor inormații el nu vrea să candideze pentru funcția de președinte al României.

19 aug. 2021, 10:51
Florin Cîţu îşi doreşte să devină Guvernatorul BNR, nu să candideze la prezidenţiale

Aceleași surse suțin că premierul ar fi făcut un pact cu Emil Boc, înainte de a-și lansa candidatura la șefia Partidului Național Liberal: Florin Cîțu îi va lăsa primarului Clujului cale liberă spre Cotroceni, iar acesta îl va sprijini în drumul său spre conducerea BNR.

Pentru Florin Cîţu funcţia de guvernator al Băncii Naţionale este una mult mai ofertantă, controlând astfel întreg domeniul finanţelor din România şi având strânse legături cu mediul bancar, din care a făcut parte vreme îndelungată şi în care are în continuare conexiuni.

Florin Cîţu este apărat de Rareş Bogdan în scandalul condamnării din SUA: „În războiul cu Dragnea nu a apărut nimic”

„Nu e nimic grav. Sigur că puţin m-a indispus că Florin Cîţu a fost unul dintre cei care alături de mine, de Dan, de Florin Roman, a fost în prima linie a războiului cu PSD. Patru-cinci oameni din Partidul Naţional Liberal. Atunci nu a apărut nimic. Deci în războiul crunt cu Liviu Dragnea şi cu liderii PSD nu a apărut nimic despre Florin Cîţu, deşi a fost un vârf de lance în războiul cu PSD. Şi în această luptă internă, acest festival al democraţiei, apare o informaţie de acum 21 de ani care e prezentată ca un fapt reprobabil”, a declarat Rareş Bogdan, miercuri seară, la Digi 24.

Citeşte şi: O nouă gafă făcută de Iulian Bulai. Useristul îl laudă pe Drulă pentru un proiect la care nu contribuit: „Ce fumați de aveți asemenea halucinații? Cu Afganistanul aţi rezolvat”