Florin Cîţu acuză USR PLUS de ipocrizie: PNL nu poate fi şantajat. Am trimis demisiile miniştrilor la Cotroceni ca să-i scot din ridicol

Premierul Florin Cîţu le-a transmis liderilor USR PLUS că a trimis la Cotroceni demisiile miniştrilor pentru că "am vrut să-i scot eu din ridicol", să nu aibă moţiune depusă împotriva propriului Guvern. În acelaşi timp, Cîţu a spus că parlamentarii USR PLUS încă îşi pot retrage semnăturile de pe moţiunea de cenzură şi să revină la masa negocierilor.

08 sept. 2021, 11:23
Florin Cîţu acuză USR PLUS de ipocrizie: PNL nu poate fi şantajat. Am trimis demisiile miniştrilor la Cotroceni ca să-i scot din ridicol

„Trebuie să terminăm cu ipocrizia din politica română. Nu poţi să faci coaliţie în Parlamentul României cu AUR şi PSD. Asta este acum majoritate care vrea să dea acum un Guvern jos – Guvernul PNL.  Şi apoi să spui că revenim aşa cum au fost lucrurile.

Trebuie să judecăm foarte bine fiecare acţiune. PNL nu poate fi şantajat. Când te aliezi cu duşmanul numărul 1 al PNL, PSD, şi vrei să dai jos un Guvern PNL, lucrurile se complică”, a transmis Florin Cîţu, după şedinţa PNL.

Citeşte şi: Florin Cîţu încearcă să blocheze moţiunea de cenzură: „Guvernul va sesiza CCR pentru conflict juridic între Guvern şi Parlament”

În acelaşi timp, premierul Florin Cîţu a precizat că „există cale de discuţie în continuare” cu USR PLUS dacă aceştia îşi retrag semnăturile de pe moţiunea de cenzură.

„Se pot retrage semnăturile celor de la USR de pe această moţiune toxică în care s-au aliat cu AUR şi PSD. Împreună vor să-şi dea jos propriul Guvern”, a mai spus Cîţu.

De asemenea, premierul Cîţu a explicat şi de ce a decis să ia act de demisia miniştrilor USR PLUS şi să trimită la Cotroceni demisiile lor şi numele înlocuitorilor.

„Am vrut să-i scot eu din ridicol pe colegii de la USR, să nu aibă moţiune depusă împotriva propriilor oameni. Nu se poate poate ca un parlamentar să depună moţiune împotriva sa.

Dragnea a făcut acest lucru. I-am scos din ridicol astăzi. Am acceptat demisiile. Astăzi poate să depună o moţiune care este împotriva propriului Guvern. Cel puţin ei nu mai sunt în Guvern.

Calea cea mai simplă ar fi fost ca acum o săptămână să avem un nou ministru al Justiţiei şi imediat rezolvam. S-a mers mai departe. Nu s-a vrut!”, a explicat Florin Cîţu.