Florin Cîțu: „Am transmis un mesaj clar că România are resurse, România este bine”

Florin Cîțu a declarat că România este într-o perioada foarte bună și dispune de toate resursele pentru a se dezvolat în perioada următoare.

08 iul. 2021, 21:05
Florin Cîțu: „Am transmis un mesaj clar că România are resurse, România este bine”

Florin Cîțu

a declarat că România dispune de toate resursele pentru a se dezvolat în perioada următoare, iar premierul își pune toate speranțele în PNRR prin care România va lua 29,2 miliarde.

„Am transmis un mesaj clar că România are resurse să se dezvolte în perioada următoare. Comisia Europeană a publicat datele estimative pe 2021 şi România are cea mai mare creştere economică în 2021 – 7,4%. Toate aceste instituţii recunosc investiţiile pe care le-am făcut. Vreau să dau un mesaj pieţelor financiare şi partenerilor externi. România este bine, programul de reformă continuă. A fost inclus şi în PNRR. PNRR va fi aprobat împreună cu alte 12 ţări în septembrie. Ne asigurăm să fie un PNRR bun prin care să luăm toate cele 29,2 miliarde.” a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîţu şi Ludovic Orban, somaţi să-l demită pe Ministrul Agriculturii: „Oros nu este un partener de dialog credibil, înţelegeţi asta!”

Asociația Forța Fermierilor

consideră că prioritatea acestui an pentru sectorul agroalimentar din România este redactarea cu succes a Planului Național Strategic (PNS) pentru implementarea Politicii Agricole Comune 2021-2027 şi îi cere premierului Cîţu să-l demită pe ministrul Oros cât mai rapid.

Fermierii solicită ca documentele să fie întocmite de alt ministru al Agriculturii, deoarece Adrian Oros nu are susținerea agricultorilor.

„În fața acestui obiectiv esențial pentru viitorul fermierilor români, trimiterea la Bruxelles a unui PNS bine făcut, care să ofere instrumentele dezvoltării agriculturii naționale și a mediului rural, pe toate componentele sale, considerăm că este obligatoriu să avem în fruntea Ministerului Agriculturii un ministru care să se bucure de încrederea celor cu care va trebui să se consulte în redactarea acestui document extrem de important. Adică să se bucure de încrederea fermierilor români. Din păcate, actualul ministru Adrian Oros nu mai beneficiază de sprijinul majorității celor care își desfășoară activitatea în sectorul agroalimentar”, au anunțat fermierii.