Florin Cîţu, anunţ de ultimă oră despre creşterea pensiilor. „Am spus da. Sunt de acord să creştem pensiile”

Florin Cîţu a anunţat, miercuri că, Guvernul vrea să crească pensiile, salariile şi alocaţiile, în contextul în care liberalii se află în negocieri cu PSD pentru formarea unei coaliţii de guvernare.

10 nov. 2021, 18:06
Florin Cîţu, anunţ de ultimă oră despre creşterea pensiilor. „Am spus da. Sunt de acord să creştem pensiile”

Premierul interimar Florin Cîţu a dat asigurări că pensiile vor creşte în 2022, însă trebuie să se ţină conte de „traiectoria deficitului” în momentul în care se decide procentul cu care va fi realizată majorarea.

Florin Cîţu, anunţ de ultimă oră despre creşterea pensiilor. „Dacă singura soluţie e să luăm bani de la investiţii, aici nu vom fi de acord”

„Sunt discuţii despre creşterea pensiilor, salariilor, alocaţiilor. Aici am spus da. Am crescut pensiile, alocaţiile într-o perioadă de criză majoră când nimeni nu făcea acest lucru în Europa şi vom face şi acum în contextul traiectoriei deficitului pe care deja am anunţat-o, dar vom face acest lucru.

Putem să punem o creştere de cheltuieli, cum ar fi cu salarii şi pensii şi ne uităm dacă se încadrează în deficitul estimat pentru anul viitor. Dacă nu se încadrează, singura soluţie e să luăm bani de la investiţii şi aici nu vom fi de acord să luăm bani de la investiţii”, a explicat Florin Cîţu.

Citeşte şi: LOCKDOWN în România de Crăciun şi de Revelion! Soluţia extremă propusă din Parlamentul României

Florin Cîţu: „S-ar putea să găsim resurse să mergem cu o creştere a pensiilor mai mare de 5%”

„Sunt de acord să creştem pensiile. Avem deja o creştere a pensiilor făcută în programul de guvernare – 5% pentru anul viitor. Putem să vedem dacă putem să mergem mai sus. S-ar putea să găsim resurse să mergem cu o creştere a pensiilor mai mare de 5%. Vom vedea la ce nivel.

Nu ne opunem. Suntem de acord să crească şi pensiile şi salariile şi alocaţiile. (…) O vom face şi acum, dar toate trebuie judecate în contextul economic. Mult mai important e să facem aceste creşteri şi să ne asigurăm că pot fi plătite şi în viitor.

Nu să facem acum nişte creşteri populiste şi apoi să nu mai putem să le plătim”, a afirmat preşedintele PNL.

Întrebat dacă pensiile vor putea creşte cu 11% din decembrie, aşa cum propune PSD, premierul interimar a afirmat că „din decembrie nu se poate face nicio indexare”

„Din decembrie nu se poate face nicio indexare. De la 1 ianuarie. Nu ai cum să faci acum lucrul astea. Nu avem buget. Lucrurile nu sunt bugetate. Bugetul pentru anul acesta nu are această creştere, deci nu putem să le facem”, a afirmat Cîţu.

Citeşte şi: Cum va arăta guvernul de coaliţie PNL-PSD-UDMR. 20 de ministere, secretar general al Guvernului cu rang de ministru şi partidul care dă premierul nu poate ocupa Ministerul Finanţelor