Florin Cîţu, anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre PENSII. „Vom evita ceea ce a făcut PSD”

Ministrul Finanţelor a declarat, miercuri, că o posibilă creştere a pensiilor şi a salariilor bugetarilor ar putea fi prevăzută în bugetul ce trebuie aprobat de Guvernul următor, ce va fi format după alegerile parlamentare. Florin Cîţu a explicat că Guvernul condus de Ludovic Orban vrea să evite "ceea ce făcut PSD" care "a promis pe de o parte şi pe de o altă parte nu-şi permitea şi a crescut taxe".

RomaniaTV.net
30 sept. 2020, 18:22
Florin Cîţu, anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre PENSII. „Vom evita ceea ce a făcut PSD”

Întrebat ce surse există în buget pentru a susţine o majorare a pensiilor, Cîţu a afirmat că „sursele sunt întotdeauna veniturile la buget”.

„Anul acesta, Guvernul a crescut punctul de pensie. 177 de lei este cea mai mare sumă cu care a crescut punctul de pensie. Vom continua în aceeaşi direcţie.

Vrem să evităm ceea ce a făcut PSD-ul. A promis pe de o parte şi pe de o altă parte nu-şi permitea şi a crescut taxe. Noi nu creştem taxe. Nu facem ce a făcut PSD”, a afirmat ministrul Finanţelor.

Rareş Bogdan, vestea aşteptată de milioane de pensionari. Cu cât vor creşte, până la urmă, PENSIILE

Florin Cîţu a menţionat că Guvernul condus de Ludovic Orban a eliminat taxele introduse de PSD.

„Am eliminat taxele introduse de PSD. Vă aduc aminte de TVA defalcat, supraminoozatrea contractelor part-time, supraacciza pe combustibil”, a afirmat Cîţu.

Ministrul Finanţelor va anunţa în fiecare săptămână cu cât de împrumută România

„În fiecare luni voi avea o conferinţă de presă în care vom prezenta necesarul sau dorinţa de finanţare pentru săptămâna respectivă. Veţi şti în fiecare săptămână cât vrem să împrumutăm. Ne împrumutăm lunea şi joia. La finalul zilei veţi avea şi datele. Transpenţă maximă din partea mea în ceea ce priveşte împrumuturile”, a spus ministrul Finanţelor.

Întrebat dacă vor creşte salariile bugetarilor, Florin Cîţu a afirmat că „bugetul trebuie aprobat de Guvernul următor”.

„Am început o analiză a chelutilelor pe ordonatorii de credit. Va fi prezentat de Guvernul care va fi după alegerile din 6 decembrie”, a menţionat Cîţu.

„Demontăm orice acuzaţie care pune în antiteză investiţile şi taxele. Nu vom creşte taxele. Nu vom afecta veniturile cetăţenilor şi vom creşte investiţiile”, a adăugat el.

Va exista încă o rectificare bugetară

„Va mai exista o rectificare. Va mai fi nevoie de o rectificare bugetară până la sfârşitul anului”, a explicat Florin Cîţu.

Contribuabilii care urmează să iasă la pensie îşi pot cumpăra vechime. Ce pot face cei cu stagiu incomplet de cotizare