În ce condiții s-ar putea întoarce toți elevii fizic la școală. Premierul Cîțu: ”E important să avem tot personalul din învățământ vaccinat”

Florin Cîțu susține că se va putea discuta despre revenirea elevilor la școală abia după vaccinarea integrală a personalului din învățământ. Însă, condițiile vor fi stabilite de Ministerul Educației și Ministerul Sănătății.

05 mai 2021, 15:59
În ce condiții s-ar putea întoarce toți elevii fizic la școală. Premierul Cîțu: ”E important să avem tot personalul din învățământ vaccinat”

În ce condiții s-ar putea întoarce toți elevii fizic la școală. Premierul Florin Cîțu a declarat la finalul ședinței de Guvernul faptul că se declară rezervat cu privire la redeschiderea școlilor, în condițiile în care mii de copii nu au venit fizic la școală nici măcar o zi în acest an școlar. Însă, șeful Executivului propune ca de la 1 iunie să poată fi organizate evenimente private și evenimente publice doar cu persoanele vaccinate.

În ce condiții s-ar putea întoarce toți elevii fizic la școală

”N-am discutat cu domnul ministru care sunt condiţiile, dar acolo sunt discuţiile între MS şi Ministerul Educaţiei. E important să avem tot personalul din sistemul de învăţământ vaccinat ca să reducem riscul de răspândire a virusului şi după aceea putem să discutăm” , a declarat premierul la sfârșitul ședinței de Guvern.

Astazi s-au reîntors din vacanță elevii şi preşcolarii, urmând ca cei din clasele terminale să revină pe 10 mai. Şcoala reîncepe miercuri, 5 mai, în condiţii de pandemie COVID-19. Din acest motiv, consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ propune inspectoraului şcolar judeţean sau Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti aplicarea scenariului de organizare şi desfăşurare a cursurilor în unitatea de învăţământ, pe baza criteriului epidemiologic privind rata incidenţei cumulate la nivelul localităţii, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Citește și: Vești bune pentru angajați! Condiția prin care pot scăpa de masca de protecție la birou

Scenariile în funcţie de care vor fi reluate cursurile

Scenariul 1 – participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, dacă incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori;

Scenariul 2 – participarea zilnică, cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, precum şi a elevilor din învăţământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară şi participarea zilnică, în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studiu, dacă incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1.000, dacă la nivelul localităţii nu este declarată starea de carantină.

Citește și: Beneficii pentru persoanele vaccinate. Liber la nunți și botezuri pentru românii imunizați