Florin Cîţu, anunţ despre remanierea Guvernului: „Sunt miniştri care au o performanţă foarte bună şi sunt miniştri care au rămas în urmă”

Premierul face un nou anunţ. Florin Cîţu susţine că sunt miniştri care au o performanţă foarte bună şi sunt miniştri care au rămas în urmă, ceea ce se vede şi în sondaje.

22 iun. 2021, 22:40
Florin Cîţu, anunţ despre remanierea Guvernului: „Sunt miniştri care au o performanţă foarte bună şi sunt miniştri care au rămas în urmă”

Florin Cîţu, anunţ despre remanierea Guvenrului. Întrebat dacă îşi doreşte o remaniere, Cîţu a negat, dar a explicat că ar putea lua o astfel de decizie pentru a avea un guvern mai puternic.

Florin Cîţu, anunţ despre remanierea Guvernului: „Sunt miniştri care au o performanţă foarte bună şi sunt miniştri care au rămas în urmă”

Şeful Guvernului a explicat că unii au o performanţă bună, vorbesc cu oamenii, explică, comunică, ceea ce se vede şi în sondaje.

”Sunt miniştri care au o performanţă foarte bună şi sunt miniştri care au rămas în urmă”, a declarat, marţi seară, la TVR 1, Florin Cîţu.

”Vin cu măsuri, chiar dacă sunt controversate câteodată”, a afirmat premierul.

Acesta a precizat că-i evaluează zilnic pe miniştri, dar, la un moment dat, va trage linie.

”O să vedem atunci când trag linie, dar eu să ştiţi că-i avertizez pe miniştri din timp (…) Niciodată nu-mi doresc o remaniere. Nu-mi doresc o remaniere, aceste lucruri se întâmplă doar dacă văd că acea decizie va duce la un guvern mai puternic”, a afirmat premierul, precizând că nu este în această situaţie în acest moment.

Guvernul Cîţu împlineşte şase luni pe 23 iunie 2021, iar premierul a anunţat de mai multe ori că în acel moment va avea loc o analiză amplă a activităţii fiecărui ministru.

Potrivit unor surse politice din coaliţia de guvernare, bilanţul de şase lui al Guvernului Cîţu ar urma să fie folosit şi pe post de armă politică. Premierul ar putea recurge la remanieri, însă nu doar pe criterii de performanţă administrativă, ci pe baza apartenenţei la una dintre taberele din PNL sau USR.

Astfel, conform surselor politice citate de Stiripesurse.ro, în urma analizei asupra activităţii miniştrilor, cei daţi afară ar urma să fie doar miniştrii PNL care nu au fost prezenţi alături de Cîţu la lansarea candidaturii sale la preşedinţia partidului. Cu alte cuvinte, Cîţu i-ar putea înlătura din Guvern pe toţi oamenii din Orban, după ce în eşaloanele inferioare deja s-a întâmplat aceast lucru.

În acelaşi timp, bilanţul de şase luni ar putea fi ocazia perfectă şi pentru Dan Barna. Potrivit surselor din coaliţie, vizaţi de remaniere sunt şi miniştrii care nu sunt de partea vicepremierului în competiţia internă din USR-PLUS.

Florin Cîţu este partenerul de care UE şi Klaus Iohannis ar avea nevoie la conducerea Partidului Naţional Liberal, care ar fi garantul reformelor prevăzute în PNRR, susţine Raluca Turcan, prim-vicepreşedinte al liberalilor.

Citeşte şi: Florin Cîțu, după incendiul de la Spitalul din Iași: „Era vorba de o instalație electrică la un cabinet medical. Zona trebuia reabilitată prin fonduri europene”