Florin Cîțu, după incendiul de la Spitalul din Iași: „Era vorba de o instalație electrică la un cabinet medical. Zona trebuia reabilitată prin fonduri europene”

Florin Cîțu a anunțat, după incendiul izbucnit la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași, că nu există victime și că totul ar fi pornit de la o instalație electrică.

22 iun. 2021, 21:14
Florin Cîțu, după incendiul de la Spitalul din Iași: „Era vorba de o instalație electrică la un cabinet medical. Zona trebuia reabilitată prin fonduri europene”

Incendiu Spital Iași. „Nu avem victime. Incendiul a avut loc într-o zonă care era în reabilitare. Nicio persoană nu a fost afectată. Se pare că era vorba de o instalaţie electrică, la un cabinet medical. Era o zonă tampon. Nu era nicio persoană în zona incendiului, s-a luat măsura preventivă de a se evacua persoanele. Zona trebuia reabilitată prin fonduri europene.

Astăzi lucrurile sunt sub control acolo, dar trebuie să reabilităm spitalele. Ne trebuie spitale noi. Vrem în această guvernare să avem spitale noi, construcţii noi. E nevoie de spitale noi în România”, a spus Cîțu, marți seara, la TVR.

Incendiu Spital Iași. La Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași a izbucnit un incendiu. Ministerul Sănătății a precizat, după incendiul de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași, că au fost evacuate în total 30 de persoane.

Incendiu Spital Iași. „Pot să vă spun ce date am din ce am primit până acum de la Departamentul pentru Situații de Urgență.

Incendiul a fost la un cabinet medical, pe o rază de 150 de metri nu erau pacienți. Au fost evacuați de la etajul 2 cinci copii, trei părinți și șase cadre medicale, iar de la etajul 3 șapte copii, patru părinți și cinci cadre medicale. Din raportul DSU nu există o cauză încă. Spune DSU că clădirea spitalului are aviz de securitate la incendiu”, a declarat Ioana Mihăilă pentru Româniatv.net.

Managerul spitalului, Alina Belu, spune că arde un salon gol, într-o zonă care nu este foarte folosită și că se îndreaptă spre spital în aceste momente. Au fost evacuați toți pacienții. Primele informații arată că șapte copii au fost evacuați dintr-un salon tampon.

Pompierii au ajuns rapid la fața locului și au intervenit pentru stingerea flăcărilor. IPJ anunță că polițiștii au fost sesizați în jurul orei 19.00 despre faptul ca într-un salon al unei unități medicale a apărut un incendiu.

„În urma sesizării, polițiștii ieșeni s-au deplasat la fața locului în vederea stabilirii situației de fapt. La fața locului a fost trimis și un echipaj al Biroului Rutier Iași pentru dirijarea traficului rutier în zonă”, arată Poliția Iași. Practic, circulația în jurul spitalului a fost închisă.

Pentru optimizarea misiunii de raspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Interventie.

Citiți și Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, primele declarații după incendiul de la Spitalul pentru Copii din Iași: „Incendiul a fost la un cabinet medical, pe o rază de 150 de metri nu erau pacienți”

Citiți și Incendiu la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași. Focul a izbucnit la Secţia ATI-COVID a unităţii medicale!


loading...