Florin Cîţu anunţă austeritate: „2021 este anul reformelor. Cine nu se reformează, nu primeşte bani”

Prim-ministrul Florin Cîţu a răspuns luni întrebărilor presei, înainte de a intra la şedinţa de guvern programată pentru această dimineaţă, el declarând că se întârzie puţin bugetul, pentru că se aşteaptă din partea mai multor companii de stat proiecte de reformare pe baza cărora să le fie alocat bugetul.

01 feb. 2021, 10:52
Florin Cîţu anunţă austeritate: „2021 este anul reformelor. Cine nu se reformează, nu primeşte bani”

Florin Cîțu a anunțat luni că bugetul pe 2021 „va mai întârzia puțin”, precizând că anul acesta este anul reformelor. Premierul cere reduceri de buget la toate ministerele şi este nemulțumit de sumele cerute de miniștri pentu bugetul din acest an și spune că ținta guvernului e să reducă cheltuielile și să eficientizeze activitatea.

„Bugetul pe 2021 întârzie puțin, pentru că eu am cerut un lucru foarte important și nu dau înapoi de la acest lucru. Subvențiile sau cheltuielile care se duc către anumite sectoare, anul acesta, trebuie să fie legate de reforme. Am spus foarte clar: nu se duce niciun ban către sector dacă nu văd aceste reforme. Aștept să văd reformele care vin, vom forța aceste reforme prin limitele din buget, dar este anul reformelor. Dacă nu facem acest lucru, vom continua să aruncăm bani buni în companii de stat care au doar pierderi și vor câștiga doar șmecherii. Întârzie puțin, adică nu o să fie adoptat mâine în ședința de guvern.”, a anunțat premierul Florin Cîţu.

Florin Cîţu, nemulţumit de cheltuirea banilor alocaţi ministerelor

„Sunt foarte mulți bani care se duc în sănătate. 65 de miliarde în sănătate, numai anul trecut. Trebuie să vedem cum sunt cheltuiți. Miniștri trebuie să vină cu măsuri de reducere de cheltuieli pentru ministere. Dacă nu vin, vor fi reduse cheltuielile și vom face modificări. Există o anumită rezistență la a face reforme, dar asta e mandatul acestui guvern. Anul trecut am stabilizat economia. Daca aceste reforme nu vor exista, companiile respective nu vor mai primi bani. Trebuie sa prezinte un plan de reforma astfel incat sa aiba profit. „, a declarat Florin Cîțu.

Citeşte şi: Gabriela Firea dă de pământ cu Voiculescu, după ce acuzat-o că e responsabilă de problemele de la Balș: „Mor bolnavi din cauza incompetenței criminale care vă caracterizează”

Premierul României, Florin Cîțu, susține că în acest an trebuie să repare ceea ce au distrus cei de la Partidul Social Democrat. El le promite românilor că țara va avea o creștere economică sustenabilă. „În 2020 economia globală a fost lovită de cea mai mare criză economică din ultima sută de ani. România nu a fost ocolită.

Am luat măsurile economice cele mai bune, deși România pornea cu un handicap enorm: 8 ani de guvernare socialistă.

Totuși, am reușit să stabilizăm economia și să reducem la maxim impactul crizei asupra economiei noastre. Anul trecut am stabilizat economia. Anul acesta reparăm ce au distrus socialiștii. Punem economia României pe o direcție de creștere economică sustenabilă și nimeni, niciodată, nu va mai putea să schimbe acest lucru”, a spus Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.


loading...