Florin Cîţu, anunţ important despre amânarea plăţii ratelor din cauza coronavirus. „Vom prelungi perioada pentru cereri de suspendare”

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, a explicat, vineri, că Guvernul ia în calcul să prelungească perioada în care pot fi făcute cereri pentru amânarea plăţii ratelor bancare şi după perioada stării de urgenţă în cazul în care va fi nevoie de o astfel de măsură. De asemenea, a anunţat că normele pentru aplicarea prevederilor ordonanţei vor fi anunţate, cel mai probabil, în şedinţa de Guvern de luni.

RomaniaTV.net
27 mart. 2020, 10:12
Florin Cîţu, anunţ important despre amânarea plăţii ratelor din cauza coronavirus. „Vom prelungi perioada pentru cereri de suspendare”

Ministrul Finanţelor a explicat că ordonanţa privind amânarea plăţii ratelor pentru o perioadă de până la nouă luni „este unică în Europa pentru că se referă la toţi debitorii – persoane fizice şi persoane juridice – pentru toate tipurile de credit”

„Lumea este îngrijorată că mai sunt două-trei săptămâni până la sfârşitul perioadei stării de urgenţă. Dacă este nevoie, vom prelungi perioada pentru cereri de suspendare şi după perioada stării de urgenţă. Vom vedea cum evolueză lucrurile. Nu vă îngrijoraţi. Putem să extindem această perioadă”, a explicat Florin Cîţu.

De asemenea, ministrul Finanţelor a afirmat că „normele de aplicare vom veni cu ele cât se poate de rapid, luni în şedinţă de Guvern, dacă nu cel mai târziu joi, ca să le avem şi să putem porni”.

Florin Cîţu aduc explicaţii celor care acuză băncile că nu pierd nimic în urma aplicării ordonanţei privind amânarea plăţii ratelor pe fondul crizei provocate de coronavirus.

„În OUG nu scrie nimic de comisione. Comisioanele sunt susţinute pe toată perioada de sistemul financiar-bancar, iar faptul că băncile nu primesc aceste rate pentru această perioadă înseamnă că trebuie să finanţeze din piaţă cu dobânzi şi acea dobândă este susţinută tot de bănci. Nu este nimic în această ordonanţă despre aceste costuri”, a spus Florin Cîţu. 

SUSPENDAREA RATELOR, doar în anumite condiţii. Cine poate beneficia de OUG dată joi


loading...
Partenerii noștri