Florin Cîţu, anunţ pentru românii din diaspora

Publicat: Luni, 25 Mai 2020 18:49 // Actualizat: Luni, 25 Mai 2020 18:57 // Sursa: romaniatv.net

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, a vorbit despre ceea ce trebuie să se întâmple cu cei un milion de români care au revenit în România din străinătate, ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice, a declarat, într-o intervenţie la România TV, că ţara trebuie să profite de faptul că un milion de români au revenit în ţară, ca urmare a declanşării pandemiei de coronavirus. 

"În ultima perioadă au venit în România aproape un milion de români care lucrau în alte ţări. Este o provocare pentru acest guvern de a crea locuri de muncă pentru a putea să folosim şi această forţă de muncă. Înainte de criză, România avea o problemă cu forţa de muncă, nu găsea forţă de muncă. Ar fi păcat să nu reuşim să facem acum locuri de muncă pentru a-i păstra pe aceşti oameni în ţară", a declarat Florin Cîţu.

BNR anunţă un nou împrumut colosal făcut de Cîţu

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, luni, 1,089 miliarde de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat tip benchmark, cu o maturitate reziduală la 47 de luni, la un randament mediu de 3,74% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR). Valoarea nominală a emisiunii de luni a fost de 500 de milioane de lei, iar băncile au subscris 1,222 miliarde de lei.

Marţi este programată o licitaţie suplimentară, prin care statul vrea să atragă încă 75 de milioane de lei la randamentul stabilit luni.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat, în luna mai 2020, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,065 miliarde de lei, din care 500 de milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount şi 3,1 miliarde de lei prin şapte emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 465 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma este cu 115 milioane de lei mai mare faţă de cea programată pentru luna aprilie şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Florin Citu Ministrul Finanţelor Publice
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8365
RON
07 Jul
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H