Florin Cîţu, anunţ surprinzător în plină pandemie: Liberalii au scăzut inflanţia la cel mai mic nivel din 2017

Florin Cîţu vine cu un anunţ surprinzător. Ministrul de Finanţe susţine că guvernul liberal a scăzut inflanţia din România şi asta chiar în ziua în care INS confirmă că preţurile au crescut faţă de 2019.

RomaniaTV.net
11 nov. 2020, 13:46
Florin Cîţu, anunţ surprinzător în plină pandemie: Liberalii au scăzut inflanţia la cel mai mic nivel din 2017

„Guvernarea liberală A SCĂZUT rata inflației la cel mai mic nivel din 2017 și până acum!!! (sursa INS)

În luna octombrie rata inflației a scăzut la 2.2%. Este cea mai mică rată a inflației din septembrie 2017 și până acum.

Am promis că reducem rata inflației și așa am făcut. Rata inflației a scăzut în toată perioada de guvernare liberală.

Foarte important și toți românii trebuie să știe. O rată a inflației mică inseamana în perioada următoare dobânzi mai mici. În perioade de criză soluția pe care au folosit-o cu succes – dobânzi reale zero sau negative”, scrie Cîțu pe Facebook.

Rata anuală a inflaţiei a scăzut la 2,2% în luna octombrie, potrivit datelor făcute publice de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Creşterea preţurilor au fost condusă de mărfurile alimentare, care s-au scumpit cu 4,34% faţă de octombrie 2019, în timp ce mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 0,60%, iar preţurile serviciilor au crescut cu 2,85%. Faţă de septembrie au existat scumpiri uşoare la mărfurile alimentare, cele nealimentare şi servicii. Cele mai mari scumpiri faţă de finalul anului trecut au avut loc la fasole (17%), servicii poştale (12%), citrice (11%), fructe şi făină (7%), ţigări (6%) şi carne (5%). În top scumpiri se regăsesc şi produsele de igienă şi cosmetică (5%), brânza (5%), preparatele din carne (4%) şi pâinea (4%).

În schimb, cartofii s-au ieftinit considerabil, cu 30%, benzina este cu 9% mai ieftină, iar preţurile au mai scăzut şi la bilete de avion (8%), legume şi conserve de legume (5%), gaze (3%) şi energie electrică (2%).

Citeşte şi: Florin Cîţu: Am eliminat taxe şi nu vom creşte taxe. Soluţia liberală înseamnă taxe mici, puţine pe care le plăteşte toată