Florin Cîţu anunţă că sporurile şi indemnizaţia de hrană nu vor fi tăiate prin OUG: „Am decis ca acestea să meargă în Parlament, ca să nu existe probleme”

Premierul Florin Cîţu a anunţat că în ordonanţa de urgenţă care cuprinde unele măsuri pentru reducerea cheltuielilor bugetare este cuprinsă şi eliminarea sporului de 30% pentru angajaţii din prefecturi, însă restul sporurilor şi indemnizaţiile de hrană nu vor fi incluse în actul normativ, ci decizia va fi reglementată prin lege în Parlament.

10 feb. 2021, 20:33
Florin Cîţu anunţă că sporurile şi indemnizaţia de hrană nu vor fi tăiate prin OUG: „Am decis ca acestea să meargă în Parlament, ca să nu existe probleme”

Florin Cîţu a explicat că în Ordonanţa de Urgenţă vor fi reglementate voucherele, punctul de pensie şi sporul de 30% pentru angajaţii din prefecturi, iar pentru restul indemnizaţiilor se va face o lege, la care să se aducă amendamente în Parlament.

„Sunt şi acestea în ordonanţa de urgenţă. În ordonanţă nu vor fi incluse sporurile şi indemnizaţia de hrană. Decizia pe sporuri şi pe indemnizaţia de hrană, după discuţiile în coaliţia politică şi cu juriştii, a fost ca mai bine să mergem în Parlament ca să nu fie o problemă, să fie atacate şi să nu poată să meargă mai departe.

Deci sporurile şi indemnizaţia de hrană vor merge în Parlament. În ordonanţa de urgenţă sunt voucherele, punctul de pensie şi sporul pentru prefecturi. Se vor modifica prin lege în Parlament, acolo se vor depune amendamente privind sporurile şi indemnizaţiile de hrană”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului dacă este inclusă în orrdonanţă măsura neplăţii sporului de 30% pentru angajaţii din prefecturi.

Liderul PNL Ludovic Orban a anunţat luni că, în urma discuţiilor în coaliţia de guvernare a existat o decizie cu privire la sporul de 30% pentru prefecturi care nu va mai fi plătit odată cu adoptarea legii bugetului de stat pentru 2021.

Florin Cîţu are ca principală ţintă scăderea deficitului bugetar

Principala provocare a guvernului Cîţu este reducerea deficitului bugetar până la maxim 7,2% din produsul intern brut, adică să salveze peste 30 de miliarde de lei.

USR-PLUS a constatat că a primit mai puțini bani decât s-ar fi discutat în Coaliție, concluzie la care a ajuns în urma citirii draftului de buget pentru 2021, conform unor surse politice, scrie Digi24.

USR-PLUS ar fi cerut pentru susținerea HoReCa suma de 2.5 miliarde de lei, dar au primit doar 1 miliard.

Bugetul Casei Naționale a fost și el diminuat cu 3 miliarde de lei. Sursele din USR-PLUs au susținut pentru sursa citată că bugetul pe 2021 a dat naștere unor tensiuni la vârful coaliției.

Citeşte şi: Motivul pentru care Diana Şoşoacă a fost eliminată din AUR: „Nu a înţeles că în Parlament trebuie respectate nişte reguli. Când faci live-uri pe Facebook de la petreceri cu lăutari, te descalifici”