Florin Cîţu anunţă măsurile pentru combaterea valului 4: „RELUĂM maratoanele vaccinării”

Premierul demis Florin Cîţu a postat miercuri, după discursul preşedintelui Iohannis, un mesaj pe pagina sa de Facebook, anunţând ce măsuri va lua în următoarea perioadă Guvernul pentru combaterea valului 4 al pandemiei de Covid, care a blocat sistemul de sănătate al României.

20 oct. 2021, 19:46
Florin Cîţu anunţă măsurile pentru combaterea valului 4: „RELUĂM maratoanele vaccinării”

Florin Cîţu scrie că vaccinarea este singura soluţie penttru ieşirea din pandemie şi anunţă că se vor relua „maratoanele vaccinării” şi se va „continua” aprovizionarea spitalelor cu medicamentele necesare tratării Covid.

„E nevoie să ne vaccinăm ca să scăpăm de pandemie și, din păcate, de măsuri ca să minimalizăm pe cât posibil riscurile. Guvernul va face tot ce îi stă în puteri pentru asigura cadrul juridic, după ce soluțiile concrete vor fi stabilite cu specialiștii. În același timp, asigurăm vaccinurile și logistica necesară.
Reluăm maratoanele vaccinării și, în paralel, continuăm aprovizionarea spitalelor cu medicamentele necesare. Cheia rămâne vaccinarea! Ne vaccinăm, scade presiunea de pe spitale, scăpăm de restricții și de pandemie.”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Klaus Iohannis anunţă noi restricţii de luni: „Până vă convingeţi să vă vaccinaţi, sunt necesare restricţii”

„Am discutat despre vaccinare, scoli si restrictii. Vreau sa fiu foarte clar din capul locului, daca vrem sa se opreasca pandemia, singura solutie este vaccinarea. Stiu ca sunt multi care incearca sa va spuna ca nu este asa, dar in vestul Europei, pandemia nu mai are impact. In partea noastra a Europei pandemia face ravagii. Daca vreti sa terminam cu pandemia, sa nu ajungeti la spital si ATI, vaccinati-va. Nu ii credeti pe cei care spun ca patiti ceva. Singurul lucru este ca scapati de boala.

Pana atunci cand va convingeti, este nevoie de restrictii, pentru a avea grija de cei mai vulnerabili.

Școlile sunt puternic afectate. În mod normal, începând de lunea viitoare, ar fi vacanță pentru cei mici. Am decis azi ca vacanță să fie valabilă pentru toate clasele timp de 2 săptămâni – gimnaziu, liceu, generală.

Începând de luni, masca redevine obligatorie peste tot, interior și exterior, și în târguri, și la cinema, și dacă vă plimbați pe stradă. Este regretabil, dar trebuie să instituim restricții care vor intra luni în vigoare.

Guvernul va decide cel târziu vineri ce restricții intră în vigoare după ce experții vor stabili cu toate detaliile aceste norme.

Exemple: va fi restricționată circulația noaptea, cu excepția celor vaccinați și a celor cu treabă legitimă.

În timpul zilei, la majoritatea activităților, accesul va fi permis doar cu certificatul verde. Cei nevaccinați vor avea o sumedenie de restricții.

Până atunci, vă doresc tuturor multă sănătate.”, a spus Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: Certificatul verde, obligatoriu peste tot pentru persoanele nevaccinate