Florin Cîţu, apel la populaţie să respecte măsurile anti-covid: „Numai așa vom trece cu bine peste această perioadă”. Ce spune despre LOCKDOWN

Premierul Florin Cîţu le cere românilor să respecte măsurile de protecție pentru că "numai așa vom trece cu bine peste această perioadă".

20 mart. 2021, 15:34
Florin Cîţu, apel la populaţie să respecte măsurile anti-covid: „Numai așa vom trece cu bine peste această perioadă”. Ce spune despre LOCKDOWN

Premierul Florin Cîţu face apel la populaţie să respecte măsurile de protecție anti-COVID.

„Am participat la ședința tehnică de la Ministerul Afacerilor Interne, pentru a mă asigura că obiectivele pe care le-am trasat in privința pandemiei sunt îndeplinite. Numărul paturilor din spitale a crescut. Fac apel la români să respecte măsurile de protecție. Numai așa vom trece cu bine peste această perioadă”, a scris premierul Florin Cîţu într-o postare pe Facebook, făcută după şedinţa de la MAI.

Citeşte şi: Proteste în Capitală faţă de restricţii şi portul măştii de protecţie. Avertismentul Jandarmeriei

Prim-ministrul a precizat încă o dată că „obiectivul meu este ca prin vaccinare să reducem numărul de infectări”.

Citeşte şi: Raed Arafat: Nu s-a pus încă în discuţie carantinarea Bucureştiului

„In perioada urmatoare numărul persoanelor imunizate zilnic va ajunge la 80 de mii”, a mai spus Florin Cîţu.

Şeful Executivului a ţinut să precizeze că România nu va ajunge din nou în lockdown.

„Multă lume întreabă dacă vom ajunge din nou in lockdown. Răspunsul meu foarte clar este că NU”, a spus Florin Cîţu în încheiere.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgentă, Raed Arafat, a declarat sâmbătă că a fost suplimentat numărul de paturi din secţiile de terapie intensivă în Bucureşti.

„În privinţa paturilor pe secţiile de terapie intensivă, s-a lucrat intens împreună cu Ministerul Sănătăţii în acest sens. Pot să vă spun că la Bucureşti s-au suplimentat paturile, tirul de terapie intensivă care va fi alipit Spitalului ‘Sfântul Ioan’ a rămas doar stocatorul de oxigen să vină şi astăzi facem tot posibilul să vină în weekend, deci rezolvăm şi partea de transport. La ‘Malaxa’ s-a suplimentat cu cinci paturi care au primit autorizaţia”, a anunţat Raed Arafat.

Citeşte şi: De astăzi se pot face din nou programări pentru vaccinare anti-COVID. Începe notificarea celor înscrişi pe liste de aşteptare

Şeful DSU a adăugat că la Spitalul „Matei Balş” de la 20 de paturi de terapie intensivă a crescut capacitatea la 40 de paturi prin detaşare de personal.

„Mai avem la Spitalul ‘Sfântul Pantelimon’ capacitatea de a creşte la 40 de paturi cu oxigenare, cu posibilitate de upgradare a lor în cursul acestui weekend. Se lucrează şi în restul ţării, au fost videoconferinţe permanente între Ministerul Sănătăţii şi colegii din ţară pentru creşterea capacităţii. La momentul în care s-a făcut ultima analiză, acum 10 zile, erau 1.408 paturi. Acum acest mumăr creşte şi vom veni cu o actualizare după ce ştim că au fost operaţionalizate”, a afirmat acesta.