Florin Cîțu: „Aproape 30 % rata de vaccinare, trebuie sa facem mai mult”

Florin Cîțu a făcut declarații la centrul în care este organizat Maratonul vaccinării anti-COVID din Zalău. Premierul a precizat că 30% dintre cetățenii români s-au vaccinat.

11 iun. 2021, 18:43
Florin Cîțu: „Aproape 30 % rata de vaccinare, trebuie sa facem mai mult”

Florin Cîțu

a declarat, în cadrul Maratonului vaccinării anti-COVID din Zalău, că  România are o rată a vaccinării de 30% și că este nevoie de mai multe eforturi. De asemenea, premierul a lăudat inițiativa organizatorului de a aduce cât mai mulți cetățeni să se imunizeze.

„Aproape 30 % rata de vaccinare trebuie sa facem mai mult trebuie sa ducem vaccinul cât mai aroape de cetățeni. Aveți nevoie de resurse și pentru resurse puteți apela și la Guvern. Felicitări pentru tot ce ați făcut aici”, a precizat Florin Cîțu.

Florin Cîţu despre bolnavii de Covid-19 care s-au tratat acasă: „Sunt în baza de date”

Florin Cîţu a fost întrebat la Timişoara cum funcţionează certificatul digital COVID în cazul persoanelor care s-au tratat acasă. Premierul a explicat că documentul va cuprinde trei tipuri de informaţii: persoane vaccinate, persoane care au trecut prin boală sau persoane care au un test PCR negativ.

„Am întrebat şi eu acest lucru, să ştiţi. Mi s-a spus că nu putem să includem decât persoanele care sunt în baza de date. Deci, dacă s-au tratat acasă, dar ele sunt în baza de date şi ştim că au avut, au trecut prin boală, vor fi incluse în aceste… Dar dacă sunt persoane care au trecut prin boală şi nu ştiu, atunci nu pot să fie în baza de date. Deci acelea care s-au tratat acasă sunt acolo. Dar pentru toată lumea soluţia cea mai simplă este vaccinarea. M-am vaccinat şi apoi nu mai există astfel de probleme”, a explicat Florin Cîţu.