Florin Cîţu, avertisment dur în plin episod de caniculă în România: Românii trebuie să știe că nimeni nu e mai presus de lege

Premierul Florin Cîţu trage un semnal de alarmă şi anunţă că a cerut ANSVSA, poliției și ANAF "să asigure eficacitatea măsurii suspendării transportului cu animale vii, pe perioada caniculei, și să aplice cele mai aspre sancțiuni, unde este cazul".

02 aug. 2021, 14:51
Florin Cîţu, avertisment dur în plin episod de caniculă în România: Românii trebuie să știe că nimeni nu e mai presus de lege

Florin Cîţu, avertisment dur în plin episod de caniculă în România. Şeful Executivul a anunţat că „voi relua cu celeritate demersurile necesare pentru a corecta legislația” în domeniul transportului de animale vii.

De asemenea, Florin Cîţu a cerut ANSVSA, poliției și ANAF „să asigure eficacitatea măsurii suspendării transportului cu animale vii, pe perioada caniculei, și să aplice cele mai aspre sancțiuni, unde este cazul”.

Citeşte şi: Sute de focare de pestă porcină africană în România. Semnalul de alarmă tras de ANSVSA

„Pentru că aud că unii nu respectă această măsură, pe care ANSVSA a comunicat-o încă din 29 iulie. Românii trebuie să știe că nimeni nu e mai presus de lege, iar, în mandatul meu, mă voi asigura că se și respectă acest principiu fundamental.
Parlamentul nu și-a făcut treaba în ceea ce privește transportul cu animale vii. Așa că voi relua cu celeritate demersurile necesare pentru a corecta legislația în domeniu”, a mai precizat premierul.

Citeşte şi: Loturi de îngheţată retrase de la vânzare din cauza conţinutului de oxid de etilenă