Florin Cîţu bate cu pumnul în masă şi cere evaluarea miniştrilor PNL: „La următoarea şedinţă a forurilor de conducere va fi prezentată o situaţie a implementării programului de guvernare”

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu a declarat, marţi, la Senat, că la următoarea şedinţă a forurilor de conducere ale PNL, fie BEx, BPN sau Consiliu Naţional, comisiile de specialitate din partid vor prezenta o evaluare a situaţiei implementării programului de guvernare.

07 iun. 2022, 14:17
Florin Cîţu bate cu pumnul în masă şi cere evaluarea miniştrilor PNL: „La următoarea şedinţă a forurilor de conducere va fi prezentată o situaţie a implementării programului de guvernare”

Fostul preşedinte al PNL Florin Cîţu a precizat că este sigur că în comisiile de specialitate din interiorul partidului se urmăreşte acest aspect al respectării programului de guvernare, iar un raport poate fi prezentat chiar şi într-un Congres, forţând astfel mâna conducerii liberale.

”Sunt sigur că în comisiile de specialitate ale PNL există această monitorizare iar la următoarea şedinţă a forurilor de conducere, că o să fie BEx, că o să fie BPN, Consiliu Naţional, că o să fie Congres, la una dintre ele se va prezenta o evaluare a situaţiei implementării programului de guvernare”, a spus Cîţu, marţi, la Senat.

El a precizat că ”chiar şi în Congres, şi acolo se poate face o evaluare”.

Despre legile securităţii naţionale, el a precizat că nu i s-a prezentat nicio formă finală şi că i s-a spus că atunci când va fi agreată în coaliţie, se va discuta pe acea variantă. ”Nu are rost să discutăm pe surse”, a arătat Cîţu.

El a precizat, despre obligaţia ca românii să dea informaţii serviciilor secrete, că  dacă e vorba de siguranţa naţională, e datoria noastră să ajutăm, dar că nu se pronunţă până nu vede forma finală.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, despre salariul minim european în România: „Trebuie ţinut cont de diferenţele economice”

Despre lipsa şedinţelor la partid, Florin Cîţu a spus că deciziile s-au luat în Consiliul Naţional, care este mai puternic decât Bex, şi unde s-a votat noua conducere.

”Ele nu există, nu sunt aceste şedinţe, legătura cu partidul s-a ţinut prin Consiliul Naţional”, a spus Cîţu.

Potrivit lui Florin Cîţu, s-a votat un program de guvernare şi PNL susţine aplicarea acestui program de guvernare.

”Orice vine pe lângă programul de guvernare trebuie discutat mai ales dacă are impact sau dacă influenţează negativ ceea ce se întâmplă în programul de guvernare”, a mai spus preşedintele Senatului, arătând că, prin nerespectarea acelui punct din programul de guvernare privind 7% din PIB pentru investiţii, la finalul anului se va ajunge la maximum 4,5% sau 5%.

”Aceste lucruri trebuie discutate în PNL, pentru că sunt câteva linii roşii”, a mai afirmat Cîţu, precizând că reprezintă o linie roşie tot ceea ce înseamnă introducerea de noi taxe.

Citeşte şi: Dragoș Pîslaru și-a dat demisia din USR, nemaisuportând „bullying intern”