Florin Cîţu cere o analiză cu toate companiile cu acţionariat rus din România. „Să vedem dacă cei care sunt acţionari sunt pe lista celor sancţionaţi”

Florin Cîţu, preşedintele Senatului, a solicitat joi, Ministerului de Finanţe o analiză detaliată a tuturor companiilor cu acţionariat rus pentru a vedea dacă există persoane aflate pe lista de sancţiuni a Uniunii Europene.

24 feb. 2022, 11:33
Florin Cîţu cere o analiză cu toate companiile cu acţionariat rus din România. „Să vedem dacă cei care sunt acţionari sunt pe lista celor sancţionaţi”

De asemenea, Florin Cîţu a cerut şi o analiză privind prezenţa României în câteva bănci internaţionale ruseşti.

„România consideră necesar şi a condamnat ferm acţiunile Rusiei în Ucraina, prin vocea preşedintelui României, Klaus Iohannis, ne exprimăm solidaritatea faţă de Ucraina şi Rusia trebuie să suporte consecinţele acestei agresiuni, acestei invazii ilegale”, a spus preşedintele Senatului, potrivit News.ro.

Citeşte şi: Imagini ŞOCANTE cu momentul în care bombele lovesc Ucraina. Sirenele de război sună în toată ţara VIDEO

Mai mult, Florin Cîţu a subliniat că alături de partanerii şi aliaţii din NATO şi UE, România va impune sacţiuni substanţiale împotriva Rusiei.

„România, Ministerul Finanţelor trebuie să facă o analiză, în detaliu, a tuturor acelor companii unde există acţionariat rusesc, să vedem dacă cei care sunt acţionari sunt pe lista celor sancţionaţi şi să se ia măsurile necesare. În acelaşi timp, trebuie să verificăm dacă acele companii primesc ajutor de stat, să nu ajungă ajutorul de stat la cei care sunt pe lista de sancţiuni”, a afirmat preşedintele PNL.

Cîţu a mai menţionat că este evoie de o analiză la Ministerul Finanţelor privind prezenţa României în câteva bănci internaţionale ruseşti, precizând că, atunci când a fost ministru al Finanţelor, a oprit participaţia României.

”E momentul să discutăm cu partenerii noştri, să vedem dacă mai e oportun ca România să rămână în aceste instituţii internaţionale. Ministerul de Finanţe are de făcut această analiză”, a spus preşedintele PNL.

Florin Cîţu a mai anunţat că România va oferi ajutor umanitar Ucrainei.

Citeşte şi: A început războiul în Ucraina! Orașele Harkiv, Dnipro, Mariupol, Kiev și Odesa, doar câteva din locurile vizate de atacurile rusești