Imagini ŞOCANTE cu momentul în care bombele lovesc Ucraina. Sirenele de război sună în toată ţara VIDEO

Rusia a lansat joi o amplă ofensivă aeriană împotriva Ucrainei, mai multe oraşe fiind lovite de bombe, deşi Moscova a anunţat că atacurile vizează doar infrastructura militară.

24 feb. 2022, 09:56
Imagini ŞOCANTE cu momentul în care bombele lovesc Ucraina. Sirenele de război sună în toată ţara VIDEO

UPDATE.

Ministerul ucrainean de Interne a anunţat că Rusia a preluat controlul asupra Aeroportului internaţional Antonov din oraşul Hostomel, în urma unui atac aerian cu elicoptere de tip Mi-8. Oraşul se află la doar 23 de kilometri de capitala Kiev.

Vladimir Putin a anunţat joi dimineaţă o operaţiune militară specială în regiunea ucraineană Donbas, el afirmând că scopul este părarea oamenilor care sunt ţinta abuzurilor şi genocidului regimului de la Kiev.

Totuşi, explozii puternice au putut fi auzite în apropierea capitalei, Kiev şi în Harkov, dar şi în alte oraşe, precum Ivano-Frankivks, după cum se poate vedea în imaginile de mai jos.

Ivano-Frankivks este unul din orașele mari ale Ucrainei, situat în vestul țării, la circa 100 de km nord de granița cu România și circa 160 de km est de Polonia.

Citeşte şi Ucraina susţine că a doborât cinci avioane de luptă şi un elicopter rusesc

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut Consiliului Naţionale de Securitate să declare legea marţială. El a discutat la telefon cu preşedintele american Joe Biden.

Într-o intervenţie la televiziunea de stat, Putin a anunţat acţiunile militare din Donbas, cerând forţelor militare ucrainene să depună armele şi să plece acasă, potrivit agenţiilor de stat RIA-Novosti şi TASS.

Citeşte şi Razboiul Rusia-Ucraina! Primarul Kievului, Vitali Klitschko, mesaj urgent pentru populaţie: „Ţineţi aproape valiza cu bunuri de strictă necesitate!”