Florin Cîţu, chemat la audieri în Comisia Economică şi cea de Buget din Senat. Ministrul Finanţelor e invitat a treia oară

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, este invitat luni, pentru a treia oară, la audieri, de către senatorii din Comisia Economică şi din cea de Buget.

RomaniaTV.net
29 iun. 2020, 06:29
Florin Cîţu, chemat la audieri în Comisia Economică şi cea de Buget din Senat. Ministrul Finanţelor e invitat a treia oară

Tema audierii vizează „derularea Programului IMM Invest România, strategia de administrare a datoriei publice, programul de convergenţă 2020, perspectiva negativă generată de scăderea veniturilor bugetare ca urmare a contracţiei economice din ultimele luni, aplicarea prevederilor art. 48 din Legea nr. 5/2020 a bugetului de stat pe anul 2020”.

Comisiile de specialitate din Senat l-au invitat pe 10 şi 15 iunie la audieri pe Florin Cîţu. Ministerul Finanţelor nu a venit, invocând agenda încărcată, transmite Agerpres.

Daniel Zamfir, preşedintele Comisiei Economice din Senat, a cerut Biroului Permanent al Senatului să-l informeze pe premierul Ludovic Orban că ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, şi preşedintele Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), Cristian Valeriu Păun, au lipsit de la şedinţele comisiilor de specialitate ale Senatului, unde au fost invitaţi.

De asemenea, Robert Cazanciuc, preşedintele interimar al Senatului, a precizat că va lua legătura telefonic cu ministrul Finanţelor Publice, pentru a stabili o dată la care să fie audiat în Comisiile de specialitate ale Camerei superioare a Parlamentului. În caz contrar, Cazanciuc susţine că se va adresa printr-o scrisoare premierului Ludovic Orban.

„Am atras atenţia reprezentantului Guvernului prezent la discuţiile din Biroul permanent, domnul secretar Săpunaru, să-l informeze pe premierul Orban. Voi lua şi eu legătura cu ministrul de Finanţe, în aşa fel, prin dialog cu preşedintele Comisiei, să stabilească o dată la care poate fi audiat. (…) Dacă acest lucru nu va fi posibil, o să facem o scrisoare premierului Orban pentru a găsi, totuşi, formule de cooperare, în aşa fel încât, atunci când o comisie spune că cineva trebuie să fie prezent, să fie prezent”, a afirmat Cazanciuc, pe 22 iunie.

Florin Cîţu, avertisment despre CRIZA coronavirus: „Trecem prin cea mai dificilă perioadă pentru economie din ultima sută de ani”


loading...