Florin Cîţu, contrazis de Comisia Europeană privind reducerea deficitului bugetar. „Nu am primit încă un plan”

Comisia Europeană a anunţat că nu a primit de la autorităţile române un plan de reducere a deficitului bugetar. Oficialii europeni îl contrazic astfel pe Florin Cîţu, ministrul de Finanţe, care anunţase că România are planul de reducere a deficitului a fost acceptat de CE.

RomaniaTV.net
05 mart. 2020, 14:04
Florin Cîţu, contrazis de Comisia Europeană privind reducerea deficitului bugetar. „Nu am primit încă un plan”

Comisia a propus Consiliului UE deschiderea procedurii de deficit excesiv pentru România. Comisia a propus o recomandare Consiliului care să prevadă că România ar trebui să urmeze o ajustare credibilă și sustenabilă pentru a pune capăt deficitului excesiv până în 2022, cel târziu.

Citeşte şi: Florin Cîţu confirmă: UE a declanşat procedura de deficit excesiv împotriva României

„Următorul pas este al Consiliului să decidă dacă există un deficit excesiv și să adopte recomandările adresate României în vederea încheierii situației de deficit excesiv într-o anumită perioadă. Astfel, în această etapă, nu am primit încă un plan de la autoritățile române pentru reducerea deficitului bugetar”, a anunţat Comisia Europeană.

Recomandările privind procedura de deficit excesiv prevăd că „România ar trebui să ia măsuri efective până în 15 septembrie 2020, raportând detaliat strategia de consolidare prevăzută pentru atingerea obiectivelor”, este răspunsul transmis de Comisia Europeană privind planul de reducere a deficitului bugetar, conform Hotnews.

Florin Cîţu a anunţat miercuri că „România are un plan de reducere a deficitului sustenabil și credibil, acceptat în totalitate de Comisia Europeană, ceea ce înseamnă că experții de la Comisia Europeană au încredere în acest guvern”.

Citeşte şi: Gabriela Firea, un nou atac la premierul desemnat: „Domnu’Citu, cere-te afară!”