Florin Cîțu dă asigurări românilor: Nu creștem și nu introducem taxe noi. Ne pregătim de o guvernare de cel puțin șapte ani!

Premierul României a venit cu noi declarații. Florin Cîțu a susținut, sâmbătă după-amiază, în cadrul unei conferințe de presă, că nu se vor introduce noi taxe și acestea nici nu vor crește.

12 iun. 2021, 16:08
Florin Cîțu dă asigurări românilor: Nu creștem și nu introducem taxe noi. Ne pregătim de o guvernare de cel puțin șapte ani!

Florin Cîțu dă asigurări românilor. Șeful guvernului a adăugat că se pregătește pentru o guvernare de cel puțin șapte ani, iar punctele tari vor fi reforma și investițiile.

Florin Cîțu dă asigurări românilor: Nu creștem și nu introducem taxe noi

”Am vorbit cu oamenii de afaceri din Sibiu, în România vor intra 46 de miliarde de lei. Fiecare companie din mediul prviat trebuie să se pregătească. Nu creștem taxe, nu introducem taxe noi. Am reafirmat că reforma și investițiile sunt punctul forte.

Investițiile le vom face prin PNRR. Am spus că ne vom pregăti pentru o guvernare de 7 ani de zile. Am vorbit și despre câteva probleme pe care să le rezolvăm. Suntem printre puținele țări care avem creștere economică.

Nu am depășit încă pandemia. Voi merge la lăcașele de cult din Sibiu pentru a discuta strategia pentru campania de vaccinare.  Încă nu am depășit pandemia. Am încredere că vom ajunge și la celelalte cifre perioada următoare.”, a spus Florin Cîțu.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, referindu-se la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), România a plecat la Bruxelles cu o solicitare de şapte miliarde pentru agricultură, iar miniştrii Cristian Ghinea şi Adrian Oros s-au întors cu zero euro pentru acest domeniu. Nu poţi sa mergi la Bruxelles cu planurile lui Ceauşescu şi să faci agricultură ca pe vremea lui, a spus Marcel Ciolacu.

„O să continuu să critic acest PNRR. Europa ne creează aceste oportunităţi, dar dacă noi trimitem documente pe care nu le citim, documente făcute de către companii private ca pe urmă să acceseze aceste fonduri sau aberaţii cum sunt 133.000 de euro pentru formarea unui singur om, de parcă l-am trimite pe Marte şi de asta se justifică această sumă imensă. Sunt ferm convins că altfel ar fi arătat acest PNRR. Deoarece nu au vrut un dialog cu autorităţile locale s-a ajuns ca să fim iarăşi ruşinea Europei. O să continui să critic acest PNRR. Chiar vorbeam cu domnul senator Preoteasa cât de mult ar fi însemnat pentru Dolj să fi prins acele sume pentru irigaţii, cum am prins Polonia, Ungaria, Bulgaria.

Am plecat la negocieri la Bruxelles cu Comisia cu o solicitare de şapte miliarde, au ajuns domnul Ghinea şi cu domnul Oros la 3,8 miliarde şi s-au întors cu zero euro pentru agricultura românescă”, a spus Marcel Ciolacu, în conferinţa de presă de la Craiova.

Citește și: Orban aruncă bomba despre negocierile pentru coaliţia de guvernare: „Am fost părăsit de Rareş Bogdan, de Raluca Turcan, de Robert Sighiartău. Au încercat să convoace BPN pentru a arunca în aer formarea coaliţiei”