Orban aruncă bomba despre negocierile pentru coaliţia de guvernare: „Am fost părăsit de Rareş Bogdan, de Raluca Turcan, de Robert Sighiartău. Au încercat să convoace BPN pentru a arunca în aer formarea coaliţiei”

Orban a făcut declarații incendiare despre cum au decurs negocierile pentru coaliție. Președintele partidului a anunțat că a fost părăsit atunci de mai mulți membrii, printre care Rareş Bogdan, de Raluca Turcan, de Robert Sighiartău, care au încercat să convoace BPN pentru a arunca în aer formarea coaliţiei.

12 iun. 2021, 15:50
Orban aruncă bomba despre negocierile pentru coaliţia de guvernare: „Am fost părăsit de Rareş Bogdan, de Raluca Turcan, de Robert Sighiartău. Au încercat să convoace BPN pentru a arunca în aer formarea coaliţiei”
Sursa: Inquam Photo

Preşedintele PNL Ludovic Orban a anunțat că a fost părăsit de către echipa pentru alcătuirea coaliţiei, din care făceau parte Raluca Turcan, Rareş Bogdan şi Robert Sighiartău. Orban acuză că aceştia au încercat să convoace un BPN al partidului pentru a arunca în aer formarea coaliţiei de guvernare.

„Deşi am fost părăsit în timpul negocierilor de echipa de negociere votată de PNL – trebuie să ştiţi lucrul ăsta: preşedintele PNL a fost lăsat singur la negocierile pentru formarea acestei coaliţii şi negocierile pentru formarea Guvernului. Am fost părăsit de Rareş Bogdan, de Raluca Turcan, de Robert Sighiartău, care nu numai că m-au părăsit în timpul negocierilor, ci au încercat să provoace convocarea nestatutară a unui Birou Politic Naţional în pline negocieri pentru a arunca în aer formarea coaliţiei”, a precizat Ludovic Orban, în alocuţiunea sa, la întâlnirea de sâmbătă cu liberalii din Botoşani.

Citeşte şi: PENSII. Raluca Turcan, anunț îngrijorător: „Atât de tare va scădea puterea de cumpărare, încât cu o pensie de 1.500 de lei se va cumpăra ce se cumpără acum cu 500 de lei”

Orban: „Încrederea se câştigă foarte greu şi se pierde foarte, foarte uşor”

Orban a ținut să sublinieze că în ciuda momentelor difcile, PNL rămâne principalul partid de guvernare.

„Avem premier, avem preşedinte României, avem preşedintele Camerei Deputaţilor, iar reprezentarea PNL este conformă cu mandatul care mi-a fost acordat la negocieri şi anume ponderea pe care o avem în cadrul coaliţiei”, a completat liderul liberalilor. Multă lume m-a întrebat de ce nu am făcut şi eu poză cu oameni în spate (ca Florin Cîţu – n.r.). Ştiţi foarte bine că nu am nevoie de o poză cu oameni în spate. Pentru că eu fac o poză cu oamenii în toate localităţile, în toate judeţele unde mă duc şi fac cu fiecare individual. Pentru mine chiar şi cei care au fost în poza respectivă sunt colegii mei de partid şi partenerii mei, indiferent de deznodământul acestor alegeri interne. Şi aşa au fost. Să ne uităm puţin: dintre cei care sunt acolo, în poză, eu m-am purtat cu ei nu numai corect, ci chiar am investit în ei. Unde s-a mai văzut într-un partid ca un secretar general (Robert Sighiartău – n.r), care este propus de preşedintele PNL, să se întoarcă împotriva preşedintelui PNL, dar să se agaţe în continuare să fie secretar general al partidului. Nu există aşa ceva în niciun partid politic. Dar am acceptat acest lucru. Până la urmă, oamenii au dreptul la opţiune, au drept şi la uitare. Încrederea se câştigă foarte greu şi se pierde foarte, foarte uşor. PNL are nevoie de democraţie şi mai ales de lideri care respectă democraţia. Nu are nevoie de oameni care conduc organizaţii şi care astăzi votează în Biroul Politic un candidat şi mâine se duc la poză cu alt candidat, fără să le spună nimic colegilor lor”, a conchis liderul PNL, conform news.ro.

Citeşte şi: Ludovic Orban despre implicarea lui Iohannis în competiția internă PNL: „Data trecută, în 2017, la fel s-a speculat”