Florin Cîţu dă vina pe creşterea pensiilor şi dublarea alocaţiilor pentru prognoza îngrijorătoare a Comisiei Europene. „Nu putem să cedăm şantajului PSD. A făcut numai nenorociri pentru România”

Florin Cîţu dă vina pe creşterea pensiilor şi dublarea alocaţiilor despre care susţine că au fost incluse în prognoza prin care Comisia Europeană a avertizat România privind deficitul excesiv.

19 nov. 2020, 13:27
Florin Cîţu dă vina pe creşterea pensiilor şi dublarea alocaţiilor pentru prognoza îngrijorătoare a Comisiei Europene. „Nu putem să cedăm şantajului PSD. A făcut numai nenorociri pentru România”
Florin Cîţu dă vina pe creşterea pensiilor şi dublarea alocaţiilor pentru prognoza îngrijorătoare a Comisiei Europene. "Nu putem să cedăm şantajului PSD. A făcut numai nenorociri pentru România"

Întrebat despre estimările Comisiei Europene potrivit cărora România va depăşi deficitul bugetar de 10 la sută în 2020, ministrul Finanţelor a explicat cum s-a ajuns la această situaţie.

„Comisia Europeană menţine în prognoza pentru acest an creşterea cu 40 la sută a punctului de pensie şi dublarea alocaţiilor. E scris negru pe alb în analiza Comisiei. Dar ei spun că legislaţia este în vigoare. Nu s-a modificat legislaţia şi atunci trebuie să menţinem această creştere în estimare. Estimarea lor de 10,3 ţine cont de cele două elemente

Dacă scoateţi din acea estimare cele două elemente, veţi fi surprins să vedeţi că estimarea pentru deficit este mai optimistă decât cea a Ministerului Finanţelor”, a declarat ministrul Finanţelor, într-un interviu pentru Adevărul.

Citeşte şi: Comisia Europeană avertizează: „România va depăşi deficitul bugetar prognozat, iar acesta va creşte şi în anii următori”

Florin Cîţu dă vina pe creşterea pensiilor şi dublarea alocaţiilor pentru prognoza îngrijorătoare a Comisiei Europene. Cu cât vor fi majorate pensiile în 2021

Ministrul Finanţelor a amintit că Guvernul PNL a crescut pensiile „cu cea mai mare valoarea a punctului de pensie – 177 de lei”.

„Niciun Guvern nu a făcut acest lucru deşi Guvernul PSD a beneficiat de un climat economic global favorabil şi tot nu a făcut acest lucru. Am făcut-o noi. Dacă ne uităm la procente, nu înseamnă nimic. Oamenii nu consumă procente. Ei cheltuiesc bani. În bani reali, au primit 177 de lei, cea mai mare sumă a punctul de pensie”, a afirmat Cîţu

De asemenea, ministrul Finanţelor a spus că PNL merge pe direcţia de responsabilitate fiscală.

„Nu putem să cedăm şantajului PSD care vine din Parlamentul României.

Din primul moment din care am preluat această guvernare, PSD, gaşca lui Ciolacu, Grindeanu cu OUG 13, Iordache care a ajuns mare şef la Consiliul Legislativ, toţi aceşti oameni nu au făcut altceva decât să submineze autoritatea statului şi autoritatea Guvernului. Am crescut pensiile şi ne asigurăm că pot să fie plătite”, a afirmat Cîţu.

Ce promite PNL pentru următorii patru ani pentru pensionari

„Pentru perioada următoare, promitem soluţia liberală, singura care poate să scoată România din această criză şi înseamnă responsabilitate fiscală. Bineînţeles că vom creşte pensiiile.

Soluţia liberală este singura care poate să genereze venituri ca să putem să plătim pensiile, ca să avem alocaţii crescute, ca să avem venituri în economie..

Când vor fi mărite pensiile cu 40 la sută

„E o greşeală să ne raportăm tot timpul la ce a făcut PSD. PSD a făcut numai nenorociri pentru România.

PSD a introdus taxe în fiecare an. A modificat Codul Fiscal de 500 de ori în doi ani de zile. A distrus predictibilitatea. Nimeni nu mai ştia ce se întâmplă”, a mai precizat Florin Cîţu.

Ministrul Finanţelor a explicat că Guvernul va creşte pensiile „în fiecare an într-un mod sustenabil ca să le putem plăti şi în acelaşi timp vom creşte puterea de cumpărare”.

„Soluţia nu este să creşti pensiile cu 100 la sută, să se dubleze. Soluţia este să crească puterea de cumpărare. Dacă noi am crescut punctul de pensie cu 177 de lei şi a scăzut inflaţia de la un maxim de 5 la sută, cât era pe vremea PSD, la 2,1 la sută, aşa creşte puterea de cumpărare.

Soluţia liberală e să crească veniturile tututor românilor, nu doar veniturile celor pe care îi alege PSD”, a argumentat Florin Cîţu.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu cere demiterea Guvernului Orban: „Iohannis, te cațeri pe cadavre fără rușine pentru a ține la putere guvernul MORȚII!”

Ciţu: PSD vrea să naţionalizeze pilonul II de pensii

„Tva defalcat. Vă aduceţi aminte ce dezastru, ce nenorocire şi susţinătorul acestei măsuri – Tudose vine astăzi să dea lecţii despre economie. A fost OUG 114. Fostul ministru spunea despre OUG 114 care a distrus şi propunea naţionalizarea pilonului II de pensii. Asta voia să facă PSD şi are aceeaşi intenţie.

Eu nu aş lua ca reper PSD niciodată”, a mai spus Cîţu.