Florin Cîţu: „De la 1 iunie vor exista relaxări pentru toţi românii. Depind de rata de vaccinare”

Premierul Florin Cîţu a făcut anunţul aşteptat de cei mai mulţi dintre români, la mai bine de un an de la declararea pandemiei COVID în România.

11 mai 2021, 18:19

Florin Cîţu a precizat că de la data de 1 iunie nu va avea loc o „relaxare totală”. Premierul a ţinut să precizeze că eliminarea treptată a măsurilor de restricţie se va face în funcţie de rata de vaccinare.

„De la 1 iunie vor exista relaxări pentru toţi românii, indiferent de zonă. Să ţinem minte că această dată nu înseamnă relaxare totală, 1 august este al doilea pas pentru alte măsuri. Dar vreau să se înțeleagă foarte clar: relaxările depind de rata de vaccinare. Iar astăzi am vizitat un centru de vaccinare organizat la un liceu din Satu Mare. Vreau să văd cum decurge vaccinarea în toată țara. Și tot Guvernul trebuie să se implice. Succesul campaniei stă și la baza diminuării ratei de infectare și ne aduce mai aproape de normalitate, în etape. România, hai că se poate!”, a scris premierul Florin Cîţu, pe Facebook.

Citeşte şi: BILANȚ VACCINARE 11 mai. Peste 100 de persoane vaccinate anti-Covid în ultimele 24 de ore

Noi date privind numărul persoanelor vaccinate din România au fost făcute publice de către Institutul Național de Sănătate Publică. Marţi, 11 mai, au fost vaccinate nu mai puţin de 105.844 de persoane.

Citeşte şi: Valeriu Gheorghiţă, anunţ privind MAREA RELAXARE de la 1 Iunie: Ţine de disponibilitatea persoanelor de a se vaccina

Numărul cazurilor COVID-19 a scăzut şi la fel şi rata de infectare. În prezent, toate judeţe sunt în scenariul verde, cu incidenţă sub 1.5 cazuri la mia de locuitori.

Până astăzi, 11 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.067.887 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.017.047 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.156 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.181. Dintre acestea, 919 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 7.541.145 de teste RT-PCR și 983.239 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 23.023 de teste RT-PCR (12.769 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.254 la cerere) și 13.172 de teste rapide antigenice.

Citeşte şi: România pentru prima dată în scenariul verde de la începutul pandemiei. Medicul Virgil Musta: „Războiul încă nu a fost câștigat”