Florin Cîțu se laudă cu reușitele din mandat și desființează PSD: Rămâne principalul dușman!

Premierul a susținut, sâmbătă după-amiază, declarații de presă la Palatul Victoria. Iată ce anunț va face șeful Guvernului!

17 apr. 2021, 10:32
Florin Cîțu se laudă cu reușitele din mandat și desființează PSD: Rămâne principalul dușman!

Florin Cîțu, declarații de ultimă oră. Șeful Guvernului se laudă cu reușitele din mandat și spune că PSD rămâne principalul dușman atât politic cât și unul pentru sabilitatea României.

”Eroii din economia românească sunt din punctul meu de vedere companiile private, ei sunt cei care au dus greul și m-am consultat pentru a lua cele mai bune decizii.

Coaliția de guvernare, condusă de PNL, cu o politică liberară, condus de un premier liberal, a câștigat clar încrederea investitorilor străini. Vreau să mai anunț o premieră azi. Am reușit să reducem deficitul bugetar. Anul trecut, ca ministru de Finanțe, am vorbit despre încredere și am spus că voi lua cele mai bune decizii pentru a reveni la normal. Ca premier, la începutul 2021, am promis că am luat decizii bune!”, a spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu, declarații de ultimă oră, la Palatul Victoria

”Aș vrea să mai anunț o premieră astăzi. Am reușit să reducem deficitul bugetar, să avem venituri mai mari la buget, să stabilizăm economia, în condițiile în care, așa cum am promis, nu am introdus nicio taxă nouă și nici nu am mărit vreo taxă existentă. Toate lucrurile pe care le-am făcut bine, le-am făcut chiar dacă PSD ne-a pus piedici. Azi, sunt sigur că și Ciolacu și PSD vor spune că a fost o decizie bună să plafonăm cheltuielile bugetare și am pornit reforma pensiilor și a salariilor bugetare. PSD rămâne dușmanul principal, nu doar politic, ci și al stabilității economice. Suntem în primă luptă cu pandemia. Trebuie să ne vaccinăm. Doar așa putem reveni la normalitate cât mai curând.”, a conchis premierul Cîțu.

Copreședintele Alianței USR PLUS și vicepremierul Dan Barna a anunțat miercuri, după ședința de criză din interiorul Alianței în urma demiterii ministrului Vlad Voiculescu, că cele două partide i-au retras sprijinul politic premierului Florin Cîțu din cauza remanierii ministrului Sănătății. Barna susține că a avut și o discuție cu președintele Klaus Iohannis și că a cerut o ședință a Coaliției pentru a vedea cum „vom funcționa în continuare”.

„Este o decizie unilaterală, imatură politic, care ridică semne de întrebare asupra premierului Florin Cîțu de a conduce un Guvern. Am vrut să luăm decizii împreună, asta s-a întâmplat până astăzi. Premierul m-a chemat la o discuție unde m-a informat de decizia deja luată. Luni în ședința coaliției agreaserăm că ieșim din acest joc de balet politic. Este o decizie care aruncă Coaliția într-o criză majoră. Din acest moment premierul Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR-PLUS”, a spus Barna

„Acest guvern, funcționează, acest guvern există, vom avea o ședință în coaliție pentru a vedea cum vom funcționa în continuare”, a mai declarat Dan Barna.

Copreședintele USR PLUS spune că a avut o discuție și cu președintele Klaus Iohannis.

USR PLUS a transmis și un comunicat de presă în care anunță că nu îl mai susține pe Florin Cîțu.

Birourile Naționale ale USR și PLUS, reunite, au decis în ședința de urgență de astăzi următoarele:

„Demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, este o decizie unilaterală și imatură a premierului Florin Cîțu care pune sub semnul întrebării capacitatea domniei sale de a conduce un guvern de coaliție funcțional. A luat o decizie în mod unilateral, ceea ce este împotriva spiritului în care am format această Coaliție de guvernare. De la bun început am decis să lucrăm în echipă pentru a reforma România și până azi așa au fost luate deciziile comune.

Citește și: Vlad Voiculescu, atac nemilos la adresa lui Florin Cîţu. „Nu mai are ce căuta în funcția de premier. Nu e doar imaturitate politică”