Florin Cîţu, declaraţii şocante despre românii care se opun vaccinării şi purtării măştii. „Aceste acţiuni sunt similare cu ale unor terorişti”

Florin Cîţu a lansat un atac virulent la adresa persoanelor care militează împotriva vaccinării anti-COVID şi împotriva purtării măştii de protecţie. Premierul susţine că aceste acţiuni sunt similare cu ale unor terorişti care încearcă să submineze autoritatea statului.

12 mart. 2021, 10:35
Florin Cîţu, declaraţii şocante despre românii care se opun vaccinării şi purtării măştii. „Aceste acţiuni sunt similare cu ale unor terorişti”

Florin Cîţu a precizat că de un an de zile există o campanie împotriva acestor acţiuni pe care le ia Guvernul de a opri pandemia. â

„Există o campanie împotriva portului măştii în spaţiul public. Există o campanie împotriva măsurilor de distanţare şi există o campanie împotriva vaccinării.

Din punctul meu de vedere, aceste acţiuni sunt similare cu acţiunile unor terorişti, pentru că a zădărnici această acţiune, această activitate a Guvernului care are ca obiectiv îmbunătăţirea sănătăţii tuturor românilor este o acţiune care încearcă să submineze autoritatea statului fără date.

Sunt foarte supărat pe această campanie împotriva acţiunilor. Încrederea se câştigă foarte greu. Avem încredere în această campanie. A funcţionat şi funcţionează foarte bine, dar dacă nu suntem atenţi, încrederea se pierde uşor”, a declarat Florin Cîţu, într-o declaraţie la Palatul Victoria.

Citeşte şi: România suspendă preventiv o săptămână vaccinarea cu lotul AstraZeneca care a creat probleme în Italia

De asemenea, premierul a subliniat că vaccinarea împotriva COVID-19 trebuie să continue în România.

„Campania de vaccinare trebuie să continue, cu toate tipurile de vaccin, cu monitorizarea eventualelor efecte adverse.  Nu s-a schimbat nimic! În ceea ce priveşte tipul de vaccin care a fost ieri în discuţie în spaţiul public, Agenţia Europeană spune clar că nu există indicii în acest moment care să facă o legătură între cele câteva cazuri şi vaccinul. De aceea, campania de vaccinare trebuie să continue”, a precizat premierul Florin Cîţu.

Citeşte şi: Florin Cîţu, prima reacţie după suspendarea vaccinării cu lotul Astrazeneca. „Nu există indicii în acest moment. Vaccinarea trebuie să continue cu monitorizarea efectelor adverse”

Şeful Executivului a subliniat că Marea Britanie vaccinează întreaga populaţie cu serul Astrazeneca.

„La nivel european sunt deja cinci milioane de persoane vaccinate cu acest tip de vaccin. Avem o ţară, Marea Britanie, care îşi vaccinează toată populaţia. Ar fi greu de crezut că un Guvern ar fi aşa de iresponsabil”, a menţionat Florin Cîţu.

Citeşte şi: Bărbatul din Târgu Jiu mort după vaccinare fusese imunizat cu serul AstraZeneca din lotul interzis în Italia