Florin Cîţu, despre ancheta în cazul incendiului de la ATI Piatra Neamţ. „Am primit un raport preliminar cu care nu am fost foarte fericit”

Florin Cîţu a anunţat, joi, că a primit un raport preliminar în cazul incendiului produs la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului din Piatra Neamţ, cu care nu a fost "foarte fericit". Premierul a cerut, în consecinţă, reanalizarea anchetei.

18 feb. 2021, 18:59
Florin Cîţu, despre ancheta în cazul incendiului de la ATI Piatra Neamţ. „Am primit un raport preliminar cu care nu am fost foarte fericit”

Premierul Florin Cîţu a fost întrebat, joi, după şedinţa de Guvern, despre ancheta în cazul incendiului produs la Spitalul din Piatra Neamţ, precum şi a celui de la Institutul „Matei Balş”.

„Am primit ‘Matei Balş’, Piatra Neamţ. Eu vrea să vă aduc aminte că la Piatra Neamţ am trimis şi Inspecţia economică. Am un raport preliminar cu care nu am fost foarte fericit, am cerut să se reanalizeze. Cel de la ‘Matei Balş’ îl am, unele lucruri au fost demarate”, a precizat Florin Cîţu, după şedinţa de Guvern.

Citeşte şi: Al 20-lea deces în rândul pacienţilor transferaţi după incendiul de la Matei Balş

Şeful Executivului a explicat că dacă Inspecţia economică sau Corpul de control al premierului vor constata că există probleme de natură penală, rapoartele vor merge către instituţiile abilitate.

„Aşa cum am spus de fiecare dată, rapoartele pe care le primesc de la Corpul de Control sau Inspecţia Economică, în cazul în care există probleme de natură penală, ele vor merge exact către instituţiile respective. O să văd ce pot să fac public din aceste rapoarte şi le vom face publice”, a explicat Florin Cîţu, conform News.ro.

Citeşte şi: Primele audieri după tragedia la Spitalul din Piatra Neamț. Cine va ajunge în fața procurorilor

Săptămâna trecută au început audierile după incendiul de la Spitalul din Piatra Neamț, la trei luni distanță de la tragedie. Avocații susțin că audierile încep foarte târziu și doar după ce între timp a avut loc și tragedia de la Institutul Matei Balș din Capitală.

Reprezentanții unor firme care ar fi avut contracte cu spitalul din Piatra Neamț vor ajunge în fața procurorilor. În urma incendiului izbucnit în secția ATI a spitalului, 10 persoane și-au piredut viața. Toți pacienții internați în secție erau infectați cu noul coronavirus, în momentul producerii incendiului, în cele două saloane ale secției de Terapie intensivă se aflau 16 pacienți.

Citeşte şi: Florin Cîțu a anunțat că vineri are loc ședința pentru aprobarea bugetului pe 2021. „Trebuie să facem reformă din temelii”

Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat că Guvernul va avea o ședință vineri pentru aprobarea proiectului bugetului de stat pentru anul 2021.