Florin Cîţu, despre asasinarea lui Ioan Crişan în Arad. „Este un caz foarte, foarte tragic. România este sigură”

Premierul Florin Cîţu a dat asigurări că România este "sigură", în pofida cazului petrecut la Arad unde afaceristul Ioan Crişan a murit după ce maşina sa a explodat într-o parcare.

04 iun. 2021, 15:45
Florin Cîţu, despre asasinarea lui Ioan Crişan în Arad. „Este un caz foarte, foarte tragic. România este sigură”

Florin Cîţu a catalogat asasinarea omului de afaceri Ioan Crişan drept un „caz foarte, foarte grav”.

„Este sigură România. Investigăm, şi MAI, şi procuratura investighează. Este sigură România. Este un caz foarte, foarte tragic, dur, dar învăţăm din el şi vă spun că România este sigură”, a spus Florin Cîţu, conform Agerpres.

Citeşte şi: Alertă cu bombă la Arad după asasinarea lui Ioan Crişan. Palatul Copiilor a fost evacuat

Reamintim că sâmbătă, 29 mai, în jurul orei 7.00, autoturismul Mercedes al omului de afaceri Ioan Crişan a explodat în momentul în care acesta ieşea din parcarea unui supermarket în cartierul Vlaicu din Arad. Deflagratia a distrus şi câteva ferestre ale apartamentelor dintr-un bloc aflat în apropiere. De asemenea, mai multe maşini parcate au fost avariate.

Ioan Crişan, bărbatul mort după ce autoturismul lui a explodat, era un prosper om de afaceri. A stat 25 de ani la primul sau job: electronist la Aeroportul din Arad, pentru ca mai apoi să se orienteze către transporturi. Pasionat de pescuit, Crişan a decis să investească în peşti aşa că a înfiinţat firma Crimatex, prima crescatorie de somn african din ţară. A cumpărat o fostă topitorie de cânepă la Iratoşu, la 7 kilometri de Arad și a amenajat aici 22 de bazine, unde a început să crească somni africani care ajung si la 15 kilograme.

În ciuda acestui eveniment, premierul Florin Cîţu susţine că România rămâne o ţară sigură, iar incidentul de la Arad „este primul atentat în 30 de ani de zile”.

„În primul rând, trebuie să observăm că am reuşit să evităm astfel de evenimente 30 de ani de zile. Nu ştiu dacă mai există vreo ţară, în jurul României, în zonă, care a evitat astfel de evenimente. (…) Este un lucru grav, foarte grav. Este o anchetă pe care o face procuratura, aşteptăm rezultatele. Sunt experţi din toate instituţiile abilitate să ancheteze un astfel de caz şi vom vedea ce s-a întâmplat. În acest moment nu am detalii a ceea ce s-a întâmplat, dar este adevărat, este un eveniment grav, care eu sper să nu se mai repete şi să fim vigilenţi în perioada următoare, să nu mai avem astfel de evenimente. Cu siguranţă vom afla ce s-a întâmplat acolo, vom învăţa şi nu vom mai permite astfel de evenimente”, a afirmat premierul luni, la Digi 24.

Citeşte şi EXCLUSIV Noi dezvăluiri în cazul asasinatului omului de afaceri Ioan Crişan. Şeful ISU recunoaşte că iniţial poliţiştii nu şi-au dat seama că e vorba de o bombă