Alertă falsă cu bombă la Arad. Un bărbat care a uitat o valiză lângă Palatul Copiilor a pus pe jar autorităţile

S-a dat alarma la Palatul Copiilor din Arad, după ce în apropierea imobilului a fost descoperită o valiză suspectă. Polițişţi, jandarmii și pompierii au fost chemaţi de urgenţă au intervenit la Palatul Copiilor. După ce presa a difuzat imagini cu valiza suspectă, proprietarul valizei a recunoscut-o şi a venit să o recupereze.

04 iun. 2021, 15:05

Alertă falsă cu bombă la Arad. Polițişţi, jandarmii și pompierii au fost chemaţi de urgenţă, după ce a fost descoperit o valiză suspectă pe trotuar în faţa Palatului Copiilor din Arad.

După ce a văzut în presă ce se întâmplă la Palatul Copiilor, proprietarul valizei a recunoscut-o şi a venit să o recupereze.

Ulterior, reprezentanţii IPJ Arad au anunţat că „un bărbat a revendicat valiza suspectă ca fiind a lui. A uitat-o pe trotuar. Valiza conținea scule de lucru și alte obiecte utilizate pentru munca în construcții / instalații. În aceste momente se reia traficul”.

Ştirea iniţială:

Alertă cu bombă la Arad după asasinarea lui Ioan Crişan. Polițişţi, jandarmii și pompierii au fost chemaţi de urgenţă, după ce a fost descoperit o valiză suspectă pe trotuar în faţa Palatului Copiilor din Arad.

„Astăzi, în jurul orei 14,15, un bărbat a sesizat prin 112 prezența unei valize abandonate pe trotuarul din fața Palatului Copiilor de pe Bd. Revoluției Echipajul de ordine publică sosit la fața locului a constatat că cele reclamate se confirmă, fiind vorba despre o valiză abandonată, închisă, cu aspect metalic. A fost asigurată zona, traficul rutier și pietonal deviat pe Bd. Gen. Vasile Milea”, a anunţat IPJ Arad.

Palatul Copiilor a fost evacuat, iar traficul rutier a fost blocat în zonă.

Autorităţile verifică dacă valiza suspectă reprezintă o ameninţare reală.

Citeşte şi EXCLUSIV Noi dezvăluiri în cazul asasinatului omului de afaceri Ioan Crişan. Şeful ISU recunoaşte că iniţial poliţiştii nu şi-au dat seama că e vorba de o bombă

Noi detalii incredibile au apărut în cazul asasinatului de la Arad. Amanta lui Ioan Crișan ar fi urmărit toată explozia de pe o bancă. Ea ar fi fost însoțită de un bărbat îmbrăcat cu o bluză albastră, bărbat care a fost văzut în mai multe momente la fața locului, aproape de anchetatori.

Criminalul a realizat o bombă similară celor folosite în Afganistan. Bombă este realizată de un profesionist, cu cunoștințe pirotehnice. Dispozitivul exploziv l-a construit în așa fel încât suflul să fie direcționat în sus, astfel încât să nu fie afectate mașinile din jur sau trecătorii. Mai mult decât atât, telefoanele de la firma milionarului din Arad sunt verificate acum de anchetatori.

Reamintim că sâmbătă, 29 mai, în jurul orei 7.00, autoturismul Mercedes al omului de afaceri Ioan Crişan a explodat în momentul în care acesta ieşea din parcarea unui supermarket în cartierul Vlaicu din Arad. Deflagratia a distrus şi câteva ferestre ale apartamentelor dintr-un bloc aflat în apropiere. De asemenea, mai multe maşini parcate au fost avariate.

Ioan Crişan, bărbatul mort după ce autoturismul lui a explodat, era un prosper om de afaceri. A stat 25 de ani la primul sau job: electronist la Aeroportul din Arad, pentru ca mai apoi să se orienteze către transporturi.

Pasionat de pescuit, Crişan a decis să investească în peşti aşa că a înfiinţat firma Crimatex, prima crescatorie de somn african din ţară. A cumpărat o fostă topitorie de cânepă la Iratoşu, la 7 kilometri de Arad și a amenajat aici 22 de bazine, unde a început să crească somni africani care ajung si la 15 kilograme.

Citeşte şi: Detalii incredibile din ancheta asasinatului de la Arad. Amanta lui Ioan Crișan și un bărbat cu bluză albastră au urmărit totul de pe o bancă. S-a aflat ce bombă a folosit criminalul