Florin Cîţu, despre vizita oficială în SUA: Sunt trei obiective majore, proiecte de ţară, programul Visa Waiver, programul pentru energie nucleară şi pe apărare

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a declarat, miercuri, despre vizita în SUA a delegaţiei Senatului României, că are trei obiective majore, care sunt şi proiecte de ţară.

23 mart. 2022, 12:06
Florin Cîţu, despre vizita oficială în SUA: Sunt trei obiective majore, proiecte de ţară, programul Visa Waiver, programul pentru energie nucleară şi pe apărare

Vizita oficială în SUA are trei obiective majore. Florin Cîțu a făcut referire la programul Visa Waiver, programul pentru energie nucleară şi pe apărare. Liderul PNL a spus că s-ar putea să fie întâlniri și pe partea economică.

Despre programul Viza Waiver, Florin Cîțu a precizat că vor folosi toate pârghiile statului român pentru a avea cât mai curând posibil acest sistem în România, arătând câ semnalele sunt bune.

”România face tot ce ţine de România pentru a elimina aceste suspiciuni şi a avea şi în România acest program”, a mai spus liderul PNL.

Conform Senatului, vizita va avea loc la Washington D.C., în perioada 24-30 martie, având ca scop reliefarea sprijinului deplin al Parlamentului pentru relaţia bilaterală transatlantică cu SUA, bazată pe Parteneriatul Strategic şi apartenenţa la NATO.

Delegaţia Senatului României va avea o serie de întrevederi oficiale cu reprezentanţi ai Senatului şi ai Camerei Reprezentanţilor SUA, precum şi ai Departamentului de Stat. De asemenea, vor avea loc şi întâlniri cu reprezentanţi ai mediului de afaceri din SUA şi ai comunităţii române din zonă. Vor fi dezbătute teme privind relaţia bilaterală româno-americană, cooperarea în plan politic şi parlamentar, economic şi de securitate, precum şi proiecte internaţionale.

Pe agenda discuţiilor va figura şi interesul pentru un dialog parlamentar activ între Parlamentul României şi Congresul SUA, cu predilecţie în ceea ce priveşte aderarea ţării noastre la programul Visa Waiver.

Citește și Florin Cîțu, în ședința PNL: Sunt discuţii avansate cu PSD pentru comasarea alegerilor parlamentare şi locale din 2024

Citește și Florin Cîţu, semnal de alarmă pentru coaliţia de guvernare. „Sunt îngrijorat de preţurile şi dobânzile care cresc. Mă interesează să ne concentrăm să rezolvăm problemele românilor”