Florin Cîțu, noi promisiuni în privința pensiilor și alocațiilor: „Toate vor creşte la începutul anului 2022”

Florin Cîțu, noi promisiuni, după două amânări succesive, că pensiile și alocațiile vor crește la începutul anului 2022.

28 aug. 2021, 20:36
Florin Cîțu, noi promisiuni în privința pensiilor și alocațiilor: „Toate vor creşte la începutul anului 2022”

Florin Cîțu

a făcut încă un anunț îndrăzneț, sâmbătă la Botoșani, unde premierul a declarat că pensiile și salariile vor crește anual din 2022.

Prim-ministrul a afirmat că nu s-a decis încă procentul cu care se vor majora pensiile și alocațiile, însă se vrea ca aceastea să fie raportate la evoluția economică și la rata inflației din România.

„Alocaţiile vor creşte la începutul anului 2022. La fel şi punctul de pensii. Toate vor creşte la începutul anului 2022 şi vor creşte, de acum încolo, la începutul anului. Preferinţa mea este de a avea o formulă clară şi transparentă ca în fiecare an să crească cu un anumit procent, care să ţină cont de creşterea economică, de inflaţie şi aşa mai departe. Nu vreau să folosim aceste chestii, şi creşterea alocaţiilor, şi creşterea pensiilor şi salariul minim pe economie, în scop politic. Mie mi se pare că aici este un cinism de care PSD s-a folosit foarte mult în ultimii ani şi eu nu sunt de acord cu aşa ceva”, a afirmat premierul.

Florin Cîţu: „Angajaţii din învăţământ, sănătate, MAI sau MApN trebuie toţi testaţi sau vaccinaţi”

Florin Cîţu

a fost întrebat, cu prilejul vizitei la centru de vaccinare de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Botoşani, ce se va întâmpla cu personalul medical nevaccinat, iar premierul a extins răspunsul la majoritatea angajaţilor din sistemul public.

“Cred că nu doar personalul medical, dar şi personalul din învăţământ şi personalul din MAI, MApN, angajaţii care lucrează pentru Guvern ar trebui ca toţi să fie vaccinaţi sau să fie testaţi. Este varianta pe care eu o voi propune, voi vedea în funcţie de discuţiile cu specialiştii care o să fie varianta aprobată, vom discuta şi în coaliţie. Dar eu cred că acolo unde intrăm în contact cu cetăţenii, trebuie să fim responsabili”, a declarat Florin Cîţu.

În cadrul vizitei la Botoşani, Cîțu va avea o întâlnire cu directorii spitalelor din județ, la Centrul de vaccinare de la Colegiul ”Gheorghe Asachi”, după care va merge la Stațiunea Popăuți pentru a-și prezenta moțiunea cu care candidează pentru funcția de președinte al PNL. Vizita sa în județ are loc la două zile după cea a lui Ludovic Orban.