Florin Cîțu, după aprobarea PNRR: „Ultimele luni au fost intense. Vom avea o economie puternică de care vor beneficia toți românii”

Președintele Comisiei Europene a susținut România în procesul de aprobare a PNRR, a transmis Florin Cîțu, luni, într-o conferință de presă alături de Klaus Iohannis și Ursula von der Leyen.

27 sept. 2021, 18:55

Președintele Comisiei Europene a susținut România în procesul de aprobare a PNRR, a transmis Florin Cîțu, luni, într-o conferință de presă alături de Klaus Iohannis și Ursula von der Leyen.

„Ultimele luni de zile au fost intense. În tot acest timp ne-a susținut. Comunicarea a fost intensă. PNRR ne va ajuta să implementăm reformele și investițiile pe care ni le-am asumat. Vom avea o economie puternică de care vor beneficia toți românii. PNRR-ul României este printre cele mai bine finanțate cinci planuri din UE și era normal ca negocierile să fie dificile. Sunt extrem de mulțumit că evaluarea CE este pozitivă. Aceasta ne arată că este bine construit și acoperă nevoile pe care România le are în acest moment. Pentru români este esențial că am reușit să introducem în PNRR câteva investiții esențiale, iar construirea de autostrăzi este ceva la care țin în mod special”, a declarat Cîțu.

Premierul Cîțu a dat asigurări că Guvernul va implementa toate reformele produse și își va atinge toate țintele pentru ca România să atrafă toți banii obținuți prin PNRR.

„Acum trebuie să fim foarte atenți la partea de implementare. Toți cei implicați trebuie să-și facă treaba, pentru că fiecare piesă de puzzle este importantă. Un lucru pe care îl pot garanta este că Guvernul României va implementa toate reformele propuse, își va atinge toate țintele, astfel încât România  să atragă toți banii puși la dispoziție prin PNRR. Altă cale nu există, nu mai putem sta pe loc când toată lumea se dezvoltă. Până în 2028, când PNRR va fi finalizat, vom avea alte standardele pentru traiul zilnic, iar economia va fi aproape de media europeană”, a mai precizat premierul.

Cîțu: Cele 29,2 miliarde de euro vor dezvolta și moderniza România!

„Excelentă vizita de astăzi a președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen! Cele 29,2 miliarde de euro vor dezvolta și moderniza România! Avem 64 de reforme și 107 investiții incluse în PNRR, iar ele sunt garanția că vom avea o economie puternică de care vor beneficia toți românii. PNRR-ul României este printre cele cinci cel mai bine finanțate Planuri din Uniunea Europeană, iar primii bani vor veni deja până la finalul acestui an! Acum, trebuie să fim foarte atenți la partea de implementare. Voi avea grijă ca toți cei responsabili să își facă treaba!”.

Klaus Iohannis: Aprobarea PNRR reprezintă un moment simbolic de o mare importanţă pentru viitorul ţării noastre

„Îmi face o deosebită plăcere să o avem astăzi ca oaspete pe doamna Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene. Salut anunţul făcut de doamna von der Leyen despre PNRR al României care a primit undă verde de la Comisia Europeană chiar astăzi.

Aprobarea sa reprezintă un moment simbolic de-o mare importanţă pentru viitorul ţării noastre. Aceast plan este rezultatul unui dialog intens cu Comisia Europeană din ultimele luni, dar şi al unui efort colectiv instituţional fără precedent”.