Ursula von der Leyen, faţă în faţă cu Florin Cîţu pentru evaluarea PNRR. „E un plan foarte bun. Este o responsabilitate uriaşă”

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, efectuează luni o vizită oficială la Bucureşti pentru a prezenta evaluarea privind Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) al României în cadrul NextGenerationEU. Ursula von der Leyen se întâlnește atât cu preşedintele Klaus Iohannis, cât şi cu premierul Florin Cîţu.

27 sept. 2021, 17:00
Ursula von der Leyen, faţă în faţă cu Florin Cîţu pentru evaluarea PNRR. „E un plan foarte bun. Este o responsabilitate uriaşă”

La ora 17.45, Florin Cîțu a mers la Spitalul Universitar de Urgență București, împreună cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și cu președintele României, Klaus Iohannis.

Şefa Comisiei Europene a discutat cu managerul Cătălin Cîrstoiu despre lucrările în desfăşurare pentru reabilitarea şi extinderea unităţii medicale.

Premierul Florin Cîţu i-a făcut cunoştinţă şefei CE, Ursula von der Leyen, cu Cristian Ghinea, fostul ministru al Fondurilor Europene care a lucrat la elaborarea PNRR.

„Felicitările mele! A fost multă muncă în ultimele săptămâni. (…) Acum este un plan foarte bun care pune accent pe digitalizare. De asemenea, cuprinde numeroase măsuri de rezilienţă pentru domeniul sanitar. Este o responsabilitate uriaşă. E vorba de peste 20 de miliarde de euro, mai mult de 10% din PIB. Este foarte bine structurat în forma actuală. Sunt foarte nerăbdătoare să colaborez cu dumnevoastră pentru implementarea PNRR”, a declarat Ursula von der Leyen, aflată în vizită la Guvernul României.

Citeşte şi: Florin Cîţu face primul pas spre refacerea coaliţiei cu USR-PLUS: l-a chemat pe Cristian Ghinea la întâlnirea cu Ursula von der Leyen

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, face astăzi o vizită oficială la Bucureşti pentru a prezenta evaluarea privind Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) al României în cadrul NextGenerationEU. Ursula von der Leyen se întâlnește atât cu preşedintele Klaus Iohannis, cât şi cu premierul Florin Cîţu.

Prima vizită a Ursulei von der Leyen va fi la Palatul Cotroceni, unde are programată întâlnirea cu Klaus Iohannis. La ora 17, președinta CE merge la Palatul Victoriei, unde va fi întâmpinată de premierul Florin Cîțu, care îi va prezenta pe membrii Guvernului.

La evenimentele de la Palatul Victoria este aşteptat şi fostul ministru USR PLUS al proiectelor europene, Cristian Ghinea, care a anunţat deja că va participa la întâlnirea cu preşedinta Comisiei Europene, la invitaţia premierului şi după consultări cu cei doi copreşedinţi ai USR PLUS, ”pentru că PNRR este al României”.

„În timpul vizitei sale, preşedinta von der Leyen se va întâlni cu preşedintele României, Klaus Iohannis şi premierul Florin Cîţu. Cei trei înalţi oficiali vor vizita Spitalul Universitar Bucureşti, care ar putea beneficia de finanţare prin Mecanismul de redresare şi rezilienţă. La finalul vizitei, cei trei demnitari vor susţine o conferinţă de presă”, conform anunţului CE.

 

Conferința de presă comună susținută de premierul Florin Cîțu, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și președintele României, Klaus Iohannis, va avea loc la ora 18.15.

Citeşte şi: Cine este Olaf Scholz, social democratul care ar putea fi noul cancelar german după era Angela Merkel

 


loading...