Florin Cîțu, după consultările cu Iohannis: Eu l-am propus pe Ciucă premier. Acum mizăm pe responsabilitatea parlamentarilor. E important să avem un guvern cu puteri depline

Florin Cîțu a declarat, după consultările cu Klaus Iohannis, că PNL este singurul partid care arată responsabilitate și că vrea să aibă un guvern cu puteri depline.

21 oct. 2021, 12:13
Florin Cîțu, după consultările cu Iohannis: Eu l-am propus pe Ciucă premier. Acum mizăm pe responsabilitatea parlamentarilor. E important să avem un guvern cu puteri depline

„În acest moment mizăm pe responsabilitatea parlamentarilor români pentru a avea un Guvern cât mai rapid, ca să gestioneze această situaţie. PNL este partidul care arată maturitate şi responsabilitate şi îşi asumă guvernarea în acest moment dificil prin care trece România”

, a declarat Florin Cîțu.

În momentul de față, propunerea PNL pentru funcția de premier este Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naționale. Urmează să vedem ce va decide președintele Klaus Iohannis în urma consultărilor cu partidele.

„Este o propunere pe care eu am făcut-o în Biroul Politic Naţional, o propunere care venea pentru a debloca această criză politică pe care o vedem. Vreau să facem politică pentru români şi e mai important în acest moment să avem un guvern cu puteri depline.

Eu am făcut propunerea colegilor mei din PNL, o propunere care a fost acceptată de BPN în unanimitate. Nu este brusc. Suntem într-o criză politică. Ne-am uitat la o modalitatea de a trece un guvern în acest moment. Noi credem că asta este soluţia pentru a debloca criza politică în care ne aflăm, o criză politică pe care nu a generat-o PNL, dar pe care o rezolvă PNL.

Propunerea lui Nicolae Ciucă a venit în contextul unei crize politice pe care nu PNL a generat-o. Au generat-o alte partide care au demonstrat că nu pot să găsească această majoritate, această majoritate pe care am găsit-o noi”, a transmis Florin Cîțu după consultările cu Iohannis.

Citește și Nicolae Ciucă, propunerea de premier a PNL. Va fi guvern minoritar PNL – UDMR, cu sprijin PSD

Cu cine face PNL majoritate?

„Sunt sigur că parlamentarii României doresc să depăşească acest moment. Într-o criză de sănătate e nevoie de un Guvern cu puteri depline. Sunt sigur că vom găsi susţinere în Parlament”.

Citește și Consultări la Palatul Cotroceni pentru desemnarea unui nou premier

Florin Cîțu râvnește la șefia Senatului, după ce liberalii au hotărât să îl propună pe Nicolae Ciucă pentru funcția de prim-ministru.

Totodată, în ceea ce privește portofoliile ministerelor, potrivit surselor politice, acestea ar fi împărțite astfel: La Ministerul Sănătății ar fi Nelu Tătaru, la Ministerul de Interne – Lucian Bode, Ministerul Energiei – Virgil Popescu, Ministerul Justiției – Cătălin Predoiu, iar la Ministerul Educației ar rămâne tot Sorin Cîmpeanu.


loading...